Kako da se rješite jutarnje mučnine (a nije u pitanju trudnoća) - Volim Podgoricu

Kako da se rješite jutarnje mučnine (a nije u pitanju trudnoća)

Imate jutarnju mučninu, a nijeste trudni?

Doktori navode još neke od razloga zbog kojih se možete da se osjećate loše. Jutarnje mučnine ženama su jasan znak da su u drugom stanju, ali to ne mora uvijek da bude tako.

– Hormonalni poremećaj, prehrambene navike, gorušica, poremećaji kod spavanja, stres ili depresija. Sve ovo može da bude uzrok jutarnje mučnine – rekao je doktor Brajan Morton za Daily Mail.

U jogurt ubacite mleveni lan i susam

                       Čaša mlijeka može da vam pomogne ako imate ove probleme, Foto: profimedia.rs

Osjećaj mučnine može da bude uzrokovan nedovoljnim oslobađanjem prirodnih hormona kao što su adrenalin ili serotonin prilikom jutarnjeg buđenja. Mučnine može da doživi svako, bez obzira na to da li je muškarac ili žena. Još jedan čest uzrok bio bi gorušica koja nastaje kada mehanizam između jednjaka i želuca ne radi efektno.

– Da biste izbjegli gorušicu pripazite kada večerate, a nekim ljudima će pomoći da im glava bude na višem položaju u krevetu od nogu – objašnjava doktor Morton i dodaje kako ljudi koji pate od poremećaja sna tokom noći mogu da imaju probleme sa disanjem, a ujutru mučnine.

Oni koji pate od stresa ili depresije mogu da osjećaju i fizičke simptome kao što su znojenje, lupanje srca ili mučnina. Dobra vijest je da mučnine mogu lako da se liječe antacidom ili samo čašom mleka.

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com