Najviše se leti za Beograd, Moskvu, Istanbul - Volim Podgoricu

Najviše se leti za Beograd, Moskvu, Istanbul

Dva putnička aerodroma u Crnoj Gori, u Podgorici i Tivtu, za prvih sedam mjeseci 2015. opslužili su 978.590 putnika.

Prema podacima JP “Aerodromi Crne Gore“, aerodrom u Podgorici bilježi rast putnika u odnosu na prošlu godinu, dok je s druge strane, tivatski aerodrom u odnosu na isti period prošle godine imao manje putnika za četiri posto.

Iz JP “Aerodromi Crne Gore“ je za Anadoliju saopšteno da je od 1. januara do 9. avgusta 2015, usluge aerodroma u Podgorici i Tivtu koristilo ukupno 978.590 putnika.

Od ukupnog broja, tivatski aerodrom koristilo je 540.292 putnika, a aerodrom Golubovci u Podgorici 438.298 putnika

U odnosu na isti period 2014. godine, aerodrom u Podgorici bilježi porast putnika od sedam posto, dok s druge strane, na tivatskom aerodromu je bilo manje putnika za posto u odnosu na isti period 2014.

Beograd, Moskva i Istanbul, najprometnije su destinacije.

“Kada je u pitanju aerodrom Golubovci u Podgorici, najprometnije destinacije su Beograd i Istanbul. Od ukupnog broja putnika koji prolaze kroz podgorički aerodrom, njih 37 odsto je išlo prema Beogradu ili je dolazilo iz Beograda. Nakon Beograda, najprometnija destinacija je Istanbul, sa oko devet posto ukupno opsluženih putnika. Ostale destinacije učestvuju sa manje od pet posto“, saopšteno je iz JP “Aerodromi Crne Gore“.

S druge strane, kada je u pitanju aerodrom Tivat, najprometnije destinacije su Moskva, Beograd, Sankt Peterburg i Kijev, saopšteno je iz JP “Aerodromi Crni Gore“.

“Od ukupnog broja putnika, oko 48 odsto vezano je za Moskvu. Na Beograd se odnosi oko 26 posto, Sankt Peterburg sedam posto, Kijev četiri posto, a na Minsk tri posto. Prema ostalim destinacijama opsluženo je pojedinačno manje od po 10.000 putnika“, saopšteno je iz JP “Aerodromi Crne Gore“.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com