PLIVANJE TOKOM CIKLUSA: Da li valja ulaziti u vodu tokom “onih” dana? - Volim Podgoricu

PLIVANJE TOKOM CIKLUSA: Da li valja ulaziti u vodu tokom “onih” dana?

Iako je u pitanju prirodna pojava s kojom sve žene žive po nekoliko dana mjesečno, veoma je neprijatno kada se ciklus potrefi sa ljetovanjem. Osim nervoze i bolnih grčeva, uživanje mogu da pokvare i raznorazni strahovi koji vam prolaze kroz glavu. Šta raditi i kako sebi ne upropastiti provod zbog menstruacije?

Da li možete da se kupate tokom ciklusa?

Samo plivanje nije nikakav problem, ako je voda prijatna i čista i ako poštujete određena pravila. Temperatura vode ne smije da bude prehladna, a prilikom kupanja je važno da vam ne bude neprijatno. Najbolje bi bilo da dane kada vam je najobimnija menstruacija (to su obično drugi i treći dan) ipak preskočite. Tih dana se brčkajte u plićaku do butina. Takođe, za plivanje su vam neophodni svakako tamponi.

Kako koristiti tampone?

Prije ulaska u vodu stavite novi tampon, a čim izađete na suvo, promijenite ga.  Obratite pažnju da ste ga stavile dovoljno duboko, tako da ne osjećate nelagodnost. Odnosno, ne treba uopšte da osjećate tampon. Ukoliko osjećate da je tu, niste ga dobro stavile. Obavezno skinite mokri kupaći kostim i presvucite se u drugi koji je čist i suv. Vodite računa o higijeni ruku prilikom promjene tampona.

Ukoliko imate preobilne menstruacije

Ženama sa izrazito obilnim menstruacijama i s čestim ugrušcima savjetuje se da se konsultuju sa svojim ginekologom. Premda, ako se vodi računa, ne bi trebalo da bude problema sa brčkanjem tokom onih dana. Naravno, ukoliko se ne pretjeruje i ako se preskoče dva najobilnija dana.

(Srbija danas)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com