Radnici Brodogradišta se ne izjašnjavaju o ponudi da rade - Volim Podgoricu

Radnici Brodogradišta se ne izjašnjavaju o ponudi da rade

Radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela (JBB) nijesu se na današnjom zboru izjasnili o ponudi stečajnog upravnika Žarka Ostojića da radno budu angažovani na poslovima remonta.

Predsjednik Sindikata Brodogradilišta, Mladen Krivokapić kazao je da će odluku o tome donijeti u narednih nekoliko dana, prenose Vijesti.

Ostojić je prije dva dana ponudio radni angažman za svih 200 radnika u naredna tri mjeseca, a postoji mogućnost da im bude povezan i radni staž od 30. juna kada je uveden stečaj u kompaniju.

Krivokapić je tada kazao da je to ozbiljnija ponuda, jer će visina zarada zavisiti od radnog angažmana, a ko nema posla imaće minimalac.

Bivši radnici kojima se na današnjem zboru pridružilo i 70-ak kolega koji su stekli uslove za penziju, ali je još nijesu dobili, suočili su sve argumenta za i protiv radnog angažmana.

„Radnici su do sada nekoliko puta izigrani, zbog čega smo nepovjerljivi, jer više ne znamo kome da vjerujemo”, objasnio je Krivokapić razlog zbog čega još nije donesena odluka o predlogu stečajnog upravnika.

Radnici zahtijevaju pisane garancije da će im biti omogućeno povezivanje radnog staža, isplata zaostalih zarada i drugih naknada, otpremnine po kolektivnom ugovoru i sredstava iz stambenog fonda.

Privredni sud je 30. juna na zahtjev Poreske uprave uveo stečaj u Brodogradilište zbog duga od skoro 6,5 miliona eura za poreze i doprinose.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com