Florida: Pronađeno blago sa španskog broda iz 18. vijeka - Volim Podgoricu

Florida: Pronađeno blago sa španskog broda iz 18. vijeka

Lovci na blago u blizini obale Floride pronašli su zlatne novčiće vrijedne 4,5 miliona dolara na španskom brodu koji je potonuo tokom uragana u 18. vijeku.

“Preko 350 zlatnih novčića uključujući devet rojala pronađeno je 30. i 31. jula. Ovo nevjerovatno otkriće dogodilo se na 300. godišnjicu nesreće”, naveo je na Fejsbuku Brent Brisbejn, šef ekspedicije.

To je drugo veliko otkriće lovaca na blago u proteklih nekoliko mjeseci. U junu, pronašli su oko 50 novčića vrijednih milion dolara. Najnoviji novčići koji su pronađeni su izuzetno rijetki i svaki je vrijedan oko 300.000 dolara, tvrdi Brisbejn.

“Ovi rojali su savršeni primjerci novca tog vremena i napravljeni su po kraljevskom naređenju”, objasnio je on i dodao da njegov tim radi “veoma blizu obale”.

“Ove olupine uragan je izgurao na spoljni obod grebena, gdje su ih uništili talasi tako da su djelovi brodova plutali miljama u svakom pravcu i neki su završili na obali”, rekao je Brisbejn.

Prema američkom zakonu, država Florida dobija 20 odsto blaga pronađenog na njenim obalama.

(24 sata)

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this prior to. So nice to uncover somebody with many original applying for grants this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is a thing that is needed on the web, a person with some originality. valuable work for bringing a new challenge towards the internet!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com