RADOVIĆ SAD PRIČA DRUGU PRIČU: Treba pokušati i sa nesolventnom firmom da spasimo Institut - Volim Podgoricu

RADOVIĆ SAD PRIČA DRUGU PRIČU: Treba pokušati i sa nesolventnom firmom da spasimo Institut

To što je Savjet za privatizaciju i kapitalne investicije odobrio prodaju Instituta Igalo za Dušana Radovića Kruša, nosioca građanske liste “Izbor” i savjetnika predsjednice opštine, je očekivano.

Jer, pojavili su se neki novi momenti i predstoji tek procedura za zatvaranje ugovora u kojoj će učestvovati i opština Herceg Novi, komentarisao je on  za Radio Jadran.

“U pregovorima sa Vladom došli smo do podataka kojeg ranije nismo imali. Institut je izgubio spor sa Jugobankom u stečaju iz Beograda, u iznosu od preko 6 i po miliona eura. Presuda će biti pravosnažna za pola godine. U tim okolnostima logičnije je da probamo nešto da uradimo za Institut sa International Wellness Group Limited, za koju i dalje mislim da nije solventna. Ali, pošto je ovo već četvrti tender, a prijeti opasnost od stečaja, dogovorili smo da pokušamo prodaju uz kontrolisani ugovor”, kazao je Radović.

On je potvrdio da je sa predstavnicima Vlade usaglašeno da lokalna uprava sačini tročlanu Komisiju koja će pratiti i biti uključena u proces sklapanja ugovora sa IWG.

“Od danas teče rok za zatvaranje ugovora, koji može biti do godinu. Britansko američki investitor treba da plati 10 miliona eura za akcije Instituta i obezbjedi garancije za investicije. Ono što je za nas najvažnije jeste i ko će da vodi Institut. Oni sada imaju pismo o namjerama neprihvatljive firme koja pravi bolnice po Africi. Mi tražimo da potpišu ugovor sa firmom koja je specijalizovana u djelatnosti koju ima Institut, kompanijom koja je renomirana u toj branši i koja bi popravila upravljanje Institutom”, kaže Radović.

Iako i dalje vjeruje da IWG nema novca za ulaganja, Radović dodaje da vrijedi pokušati u novonastaloj situaciji, kada je Institut dobio opterećenje od 6 i po miliona eura.

Na pitanje šta je sa uslovom “Izbora” da će raskinuti koaliciju sa DPS-om ukoliko Vlada proda Institut ovoj grupaciji, on je odgovorio da imaju godinu da raskinu koaliciju ako ne bude prihvatljiv ugovor.

“Ovo je tek početak zatvaranja ugovora, što ne mora da znači da će biti potpisan. U svakom slučaju gora varijanta za sve je stečaj”, poručio je Radović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com