Vlada smjenjuje direktora “Morskog dobra” - Volim Podgoricu

Vlada smjenjuje direktora “Morskog dobra”

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici odlučila da se preko Komisije za kadrovska i administrativna pitanja sugeriše predstavnicima Vlade u Javnom preduzeću „Morsko dobro“ pokretanje pitanja ostanka na dužnosti direktora Rajka Barovića, s obzirom na, kako se navodi u saopštenju, činjenicu da se nagodio sa Tužilaštvom u okviru instituta odloženog krivičnog gonjenja.

U okviru ciljeva predviđenih Strategijom reforme pravosuđa, Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu. Usvajanjem ovog zakona doprinijeće se ostvarenju ciljeva predviđenih Strategijom reforme pravosuđa 2014-2018 i to jačanju nezavisnosti pravosuđa i razvoju pravosudnih institucija i drugih institucija u funkciji pravosuđa, time i Centra za edukaciju nosilaca pravosudnih funkcija.

Nakon sprovedene skupštinske procedure, Vlada je donijela  Rješenje o imenovanju Dejana Peruničića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Vlada je usvojila i Izvještaj o realizaciji plana privatizacije za period od 1.januara do 30. juna 2015. godine. U ovom periodu putem tenderske prodaje ostvaren je ukupan prihod od 3.087.112 eura, dok su ugovorene investicije u iznosu od 7,4 miliona eura.

Glavni nacionalni pregovarač Crne Gore za Evropsku uniju EU, Aleksandar Andrija Pejović, kazao je da Vlada usvojila šesti kvartalni izvještaj kojim se redovno informiše Skupštine o tome šta je urađeno na Polju integracija Crne Gore u EU

Izvještaj se, kako je naveo odnosi na period od aprila do juna ove godine.

„Izvještaj daje pregled poltičkog djelovanja za protekli period, kao i pregled aktivnosti na polju pregovora, 14 radnih sastanaka koje smo imali na polju pregovaračkog procesa i ispunjenje mjerila za otvranje tri poglavlja“, pojasnio je Pejović.

Kako je dodao, ta poglavlja su Energetika, Poljoprivreda i Ribarstvo.

On je kazao da je Vlada usvojila i odluku o dopuni sastava Savjeta za vladavinu prava.

„Ovo tijelo je dopunjeno novim članovima kao što je šef kancelarije za sardnju sa nevladinim organizacijama, ali i specijlnim državnim tužiocem, novim predsjednikom savjeta Agencije za srečavanje korupcije i budućim direktorom te agencije“, precizirao je Pejović.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com