O OVOJ FUDBALSKOJ UTAKMICI PRIČA CIJELA EVROPA: Edi Rama, Hašim Tači, Svilanović i Cerar na terenu. EU je sudija! - Volim Podgoricu

O OVOJ FUDBALSKOJ UTAKMICI PRIČA CIJELA EVROPA: Edi Rama, Hašim Tači, Svilanović i Cerar na terenu. EU je sudija!

Predstojeći Samit Zapadni Balkan u Beču, na kojem će učestvovati premijeri i ministri inostranih poslova mogao bi da “padne u sjenku” fudbalske utakmice o kojoj priča cijela Evropa, a sastaće se timovi FK “Future EU” i. FK ” EU”, a sudija će biti evropski komesar Johanes Han!

Kako je najavljeno pred sam Samit biće odrigrana prijateljska fudbalska utakmica između FK “Future EU” i. FK ” EU”.

U ekipi “Future EU” igraće između ostalog Edi Rama, kosovski ministar inostranih poslova Hašim Tači, šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić, njegov makedonski kolega Nikola Poposki, bosanski šef diplomatije Crnadak, ministar inostranih poslova Albanije Ditmir Bushati, kosovski ministar privrede Arben Ahmetaj, kao i negenralni sekretar Procesa regionalne saradnje Goran Svilanović.

U ekipi “EU”, na meču kojim će suditi evropski komesar Johanes Han, igraće, između ostalih slovenački premijer Miro Cerar, šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc.

Povodom održavanja Samita u Beču nemačka kancelarka Merkel imaće razgovore i sa predsjednkom Austrije Fišerom, kao i kancelarom Fajmanom, koji će joj uručiti visoki orden Republike Austrije. Inače veče uoči Samita biće sportskog karaktera i okupiće učesnike na travnatom terenu stadiona bečke “Austrije”.

Na predstojećem Samitu o zapadnom Balkanu u Beču, posebna čast biće ukazana premijeru Aleksandru Vučiću, pošto će, kako je najavljeno u glavnom gradu Austrije, o ishodu skupa javnost informisati, kao jedini predstavnik regiona, zajedno sa domaćinom, austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom, inicijatorom šeficom njemačke vlade, i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini.

(telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com