PROCURJELO: Šta je Srđan Milić pričao kad su “kamere ugašene” - Volim Podgoricu

PROCURJELO: Šta je Srđan Milić pričao kad su “kamere ugašene”

Lider Socijalističke narodne partije Srđan MIlić juče je dao intervju za TVCG. Dio tog intervjua objavljen je u Dnevniku TVCG.

On je između ostalog u neformalnom razgovoru sa novinarkom Ivanom Šebek rekao da je ogromna većina protiv protesta, pročitajte kakvo je njegovo mišljenje o lideru Demosa Miodragu Lekiću, NATO-u…

Na sajtu RTCG greškom je objavljen snimak kako Milića pripremaju za intervju. Snimak je ubrzo uklonjen sa sajta RTCG.

Video i transkript razgovora portalu Vijesti i drugim crnogorskim medijima dostavljen je sa maila [email protected].

TRANSKRIPT RAZGOVORA

Šebek: Meni je važno da mi daš konkretno hoćete li učestvovati u protestima?

Milić: Ne mogu ti to reći

Šebek: Ne, je li?

Milić: Ne, znaš zbog čega? Inače čisto da znaš. Ogromna većina je protiv protesta i svega toga.

Šebek: A šta će da donesu iskreno?

Milić: Ništa. Ali moraš tu napraviti neku razliku u odnosu na ostale. Ajde da sad malo saberemo ti i ja. Moram da ti kazem da sam se zaljubio u tvoj rezon. Ozbiljno ti kazem.

Milić: Imaš ono sa jedne strane Lekića, Rakčevića, Bečića i ove koji su se već opredijelili, ali više su to lični razlozi nego što su stvrani razlozi. Bečić ti kaže juče da on ne može zato što ga ovi napadaju.

Šebek: Jeste, neće da duvaju u jedra DF-a

Milić: Inicijativa bilo koga će uvijek biti osuđena na propast. Da li su potrebni protesti? Ja ne vidim zašto bi bilo ko to sprečavao. Moj lični stav je da su protesti opravdani, ali ostavljam građanima Crne Gore da oni šta da ne bi…

Šebek: a mi kao partija ćemo naći načina

Milić: Upravo ideš tom logikom, to možeš da mi kažeš…Dobili ste mandat, ne da idete na proteste, dobili ste mandat da se borite za građane u Skupštini Crne Gore.

Šebek: To možeš ti da kažeš. Da smo dobili da ih zastupamo u Parlementu i SNP to često čini. Ovaj zakon za majke, pa dosta ozbiljnih zakona je baš bilo inicirano sa vaše strane. Dok DF ne dolazi, primaju plate, oni ne dolaze na zasijedanja,

Milić: Da vidimo ko je što uradio, ja sam ponosan na ono što je SNP uradio i tako sve bla, bla, bla…i tako nastavimo

Šebek: Naravno, naravno…

Milić: To ti je dobra teza čovječe. Ova da se sa DF-om bolje dogovaramo sada kada nema Lekića, nego dok je on bio.

Šebek: Jesam li u pravu?

Milić: Uuu, kako je dobra teza…

Šebek: Ali zašto?

Milić: Aj da se promijenimo nešto. Ajde da se ja presvučem ponovo. Košulju i sve ovo ti dam, a ti… Ti to bolje radiš…

Šebek: A jesam li u pravu?

Milić: Jesi…

Šebek: Oni se sa njim na čelu ništa nijesu imali kao konačan stav.

Milić: Ništa

Šebek: Jesi li za Nato, ne znam. Sad im se makar zna. Ovi su protiv, ovi su za. A kakav je tebi bio utisak što se tiče saradnje sa Lekićem?

Milić: Pa to je smiješno, to je smiješno… To nema veze, znaš oni razgovori kada su bili sa Krivokapićem oko Podgorice, oko ovoga svega. Pomjerali smo to kilometrima naprijed Veljo i ja, ali kilometrima. Znači ovi su inače u Podgorici moji bilo ono, nisu očekivali da će to moć da se pomjeri. Ja uvijek u razgovorima ne idem nešto visoko, ali to što se dogovorimo unutar nas, da je to platforma SNP-a, od toga odstupamo. I ja njima kažem. Vi sa mnom ne možete da se cjenkate. Znači neozbiljno je ako ulazimo u političke razgovore, da mi kažemo aj popustite vi malo tamo, pa ćemo mi ovamo… To nije normalno, to nije logično. I onda vidiš Ranka koji vlada situacijomm koji zna sve, ja od prvog sekunda prepoznajem njegove probleme. Ti znaš da su mene 5-6 rečenica uvijek spašavale. Ja sam izašao zadnji onaj put, neka bude Srđa neka kaže i da izajvu za javnost oko Podgorice. Ja sam rekao u Crnoj Gori se zna, nikad ne reci nikad. Ovo je za sad završeno ali vidjećemo šta će biti. I bilo je ono što je bilo.

Šebek: To je diplomatski. Drugačije ne možeš.

Milić: Isto kao ovo. Predosjećajući da će neko da pokrene pitanje nepovjerenje Vladi, ja kažem mjesec dana prije, od koga god da dođe mi ćemo to potpisat, podržat. Ovo je problem jedne druge vrstem zbog koje moram malo da razmislim kako ću ti odgovoriti na to pitanje. Ja njega neću da pominjem uopšte, ovoga maloga i to sve.

………

Šebek: A što se DF osjeća izdanim od strane Lekića? Ako se uzme u obzir da je on osnovao partiju u kafić, meni je to ispod svakog nivoa. Koji ozbiljni aktivista u Crnoj Gori bi… Ma ne možeš NVO da imaš na taj način, a ne jednu političku partiju…

Milić: A viđela si kako pumpaju to 14 posto za njega i to, to je smiješno…

Šebek: A šta misliš, čije je to?

Milić: Ti znaš da postoje…

Šebek: Ima više tih teorija zavjere

Milić: Oni koji odlučuju u Crnoj Gori postoji jedan dio koji smatra da treba da ima uza sebe nekoga ko će biti ni tamo, ni ovamo i sve to ostalo. Onda imaš taj dio međunarodne zajednice koji je realan. Imaš negdje malo to izanaliziraj, bilo je te priče oko toga šta je Duško Marković govorio na sjednici Izvršnog odbora u Budvi. I tamo je on govorio, oće da nas smijene, više je to vjerovatno bilo ona ANB-ovska priča . Uz dužno poštovanje valjda niko ne očekuje da bi taj čovjek kada bi došao u situaciju i vršio vlast u Crnoj Gori radio nešto, odnosno znao danas što će napraviti za sjutra. Moja prednost i problem SNP-a je što imam ljude koji znaju što je državni posao. I onda bi odjednom jedna ekipa ljudi koja je radila nekada došla u priliku da to nastavi. Oni imaju i danas su zadržali perfektne odnose sa svojim nekadašnjim kolegama iz DPS-a.

….

Milić: Negdje tamo na kraju puta, ali drugi izbor on kaže, ako ne biste glasali DPS koga biste glasali? Glasali bismo Milića, ali da promijeni priču o Nato, o ovome…

Šebek: Oko Nato-a, izgubio bi ti, jedan dio bi morao izgubiti

Milić: Nije mi ni to problem, pazi…Ja negdje mislim…

Šebek: Neka se to desi bez nas

Milić: Bravo ti ga. I da je istina negdje na sredini.

Šebek: Praktičnije. Ali opet ne govoriti gorljivo o tome

Milić: Tako je, tako je. Negdje sam ja pričao oko toga svega i rekao sam… neke stvari se mogu bolje zaštiti za državu, a da li je potrebno da budu investitori – Da! Da li je potrebno da budu investicije – Da! Da li bilo ko zna da dovede…

Šebek: Tako dobre igrače, tako ozbiljen igrače kakve ne može jedna Španije.

Milić: Tako je, tako je.

Šebek: Ali dobro ja bih za dobro cijeloj ovoj državi od svakog uzela ono najbolje.

….

Milić: Oni su ti oni koji su dali ta tri glasa bitna da bi se u Parlementu mogle usvojiti izmjene da 25 poslanika moze zatraziti smjenu vrhovonog državnog tuzioca. Ti znas, ja nikad se u zivotu nisam bavio prljavim stvarima, to je kapital i moj i snp-a. To cu ti ja negdje odgovoriti oko svega ovoga. Mislim da je sujeta kada već pričamo oko opozicije pod broj jedan problem, i drugi ogromne ideološke razlike.

Šebek: Pa to. To reci.

Milić: To hoću. To hoću sigurno.

Šebek: Možeš da kažeš. U Crnoj Gori politički reguju ne samo stranke, nego i oni kojima to nije posao pa možeš tako da provučeš.

Milić: Važi, važi.

Šebek: To je logično i svako će ti reći svaka ti čast.

(Transkript Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com