VEČERAS BOKEŠKA NOĆ: Fešta koja traje 2 vijeka! - Volim Podgoricu

VEČERAS BOKEŠKA NOĆ: Fešta koja traje 2 vijeka!

Tradicionalna fešta nad feštama, Bokeška noć, biće upriličena večeras na kotorskim pjacetama, a početak programa najavljen je za 21 sat.

U „morskoj promenadi” kotorskim akvatorijumom „projedriće” 39 odabranih barki i maketa, koje će se takmičiti za tri vrijedne novčane nagrade.

„Konvoj” ukrašenih barki predvodiće jedrilice JK Lahor. Morski đir će i ove godine ukrasiti turtistički brod “Vodena kočija” .

Kako je najavljeno, barke će se u osam povezanih konvoja kretati od muljanske rive pored Peluzice, hotela “Fjord” do restorana “Galion” gdje prave krug. Potom će ići rivom uz obilježeni koridor na donjem dijelu Luže.

Bokeška noć ove godine inovirana je muzičkim vatrometom sa mora, koji se prvi put izvodi u Crnoj Gori, u trajanju od 8 do 10 minuta, dok će u muzičkom dijelu programa, nakon akva pozornice na gradskoj rivi biti održan dvočasovni koncert Zlatka Pejakovića.

Fond nagrada je 4.000 eura – za prvu barku 1.500 eura, drugu 1.000, treću 500 eura, a preostalih 1.000 eura planirane su za specijalne nagrade žirija.

Za nagradu najljepše ukrašenim barkama zadužen je tročlani žiri u sastavu: predsjednik prof. dr Milenko Pasinović, i članovi, stari feštanjul Sava Ivanović i dizajnerka Radmila Zablacki Radulović.

Iz KC Nikola Đurković, koji je organizator manifestacije, obavijestili su ranije sve koji dolaze autom, da glavni gradski parking večeras neće raditi. Suorganizator je Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Organizacija manifestacije koštala je 45 hiljada eura od čega je Opština Kotor izdvojila 10 hiljada eura, Turistička organizacija 25 hiljada, a ostatak je obezbijeđen uz pomoć partnera i sponzora. Generalni sponzor je d.o.o. Luka Kotor koja je izdvojila 5 hiljada eura.

Bokeška noć ima tradiciju dugu dva vijeka, a nosilac je i statusa nematerijalnog kulturnog dobra Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com