Rukometašice Budućnosti poražene u finalu od Bukurešta - Volim Podgoricu

Rukometašice Budućnosti poražene u finalu od Bukurešta

Rukometašicee Budućnosti osvojile su drugo mjesto na turniru u Bukureštu, prvom u nizu provjera pred početak nove sezone u Ligi šampiona – izabranice Dragana Adžića u finalu su poražene od domaćina 27:26 (14:13).

Rumunski tim koji će biti protivnik i u grupnoj fazi Lige šampiona, vodio je tokom čitavog meča i došao do trofeja, a trener Adžić zadovoljan je izdanjem koje su pružile njegove izabranice u glavnom gradu Rumunije. Budućnost je na turniru u Bukureštu savladala Rostov Don (26:23), a poražena je i od Baja Marea (23:22). Treće mjesto na turniru u Bukureštu osvojio je Vardar, četvrti je Rostov Don, peti Baja Mare, a posljednji Brašov. Bile su to prve provjere za ”plave” nakon dvije sedmice priprema na Žabljaku. Naredna provjera biće turnir u Skoplju, koji je na programu od 29. avgusta do 1. septembra i na kojem će pored domaćina Vardara, učestvovati Savehof, Lajpcig, Podravka i Rostov Don.

Bukurešt je u finalu turnira čiji je bio domaćin vodio od početka, ali su naše šampionke bile u igri do finiša i pokazale da mogu da pariraju i timovi koji su znatno ranije počeli pripreme za novu sezonu. Domaćin je ipak, slavio i osvojio trofej na veoma jakom turniru koji je okupio sjajne timove.

Budućnost je u glavnom gradu Rumunije upisala pobjedu (Rostov Don), a poražena je i od Baja Marea.

Katarina Bulatović je bila najefikasnija u porazu od Bukurešta sa osam golova, dok su Dragana Cvijić i Kristina Neagu postigle po pet.

Majda Mehmedović je tri puta zatresla protivničku mrežu, Radmila Petrović i Kinga Ačruk po dva, a Radmila Petrović je upisala jedan pogodak.

Marta Žderić je imala 13 odbrana, dok je Ljubica Nenezić imala jednu uspješnu intervenciju.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com