BALKAN je napustio sa jednim koferom, a u Americi je postao milioner! - Volim Podgoricu

BALKAN je napustio sa jednim koferom, a u Americi je postao milioner!

Kada su sedamdesetih emigrirali iz Varaždina u Kanadu, roditelji Roberta Herjaveca ponijeli su samo jedan kofer vrijedan 20 dolara. Četiri decenije kasnije on rukovodi poslovnom imperijom, ima bogatstvo od 200 miliona dolara i živi na Beverli Hilsu.

Rođen je u Varaždinu, a u Kanadu se odselio sa osam godina

Dok sjedi u svom novom stanu vrijednom tri miliona dolara i vrti oko prsta ključeve crvenog “ferarija”, Robert Herjavec (52) na prvi pogled djeluje kao neko ko ne zna šta znači biti gladan.

Međutim, ovaj uspješni biznismen i dalje se kao kroz maglu sjeća djetinjstva provedenog u Hrvatskoj i selidbe u Kanadu.

– Napustili smo dom sa jednim koferom punim stvari i došli u stranu zemlju tragajući za boljim životom, iako niko od nas nije znao ni riječ engleskog – kaže Herjavec.

Herjavec sa devojkom Kim Džonson

Prema pisanju hrvatskih medija, njegova porodica je bila primorana da se odseli iz zemlje jer njegov otac nije mogao da se zaposli “zbog kritikovanja Titovog režima”.

Sreća se Herjavecu osmjehnula nekoliko decenija kasnije, kada se javio na oglas kompanije IBM i ponudio da šest mjeseci radi besplatno. Istovremeno je konobarisao kako bi se prehranio i polako napredovao u svijetu tehnologije.

Pokrenuo je firmu “BRAK Sistems” i prodao je gigantu “AT&T” za 30 miliona dolara. Danas je direktor “Herjavec grupe”, jednog od svjetskih lidera na polju sigurnosti na internetu.

“Težak” je 200 miliona dolara, a osim stana u Kaliforniji, posjeduje i vilu u Ontariju vrijednu sedam i po miliona dolara.

 

Pokušao da se ubije

Hrvatski milioner je u vezi sa australijskom plesačicom Kim Džonson, koju je upoznao u rijalitiju “Ples sa zvijezdama”. Zbog nje je ostavio suprugu Dajen Pleštinu, nakon 14 godina braka. Zbog toga dvije ćerke i sin nisu htjeli da pričaju s njim, pa je čak pokušao i da se ubije. Predstoji mu razvod u kome bi mogao da izgubi pola bogatstva.

(Večernji.hr)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com