Šta se desilo Džejmiju Oliveru? Transformacija najpoznatijeg svjetskog kuvara u 5 slika - Volim Podgoricu

Šta se desilo Džejmiju Oliveru? Transformacija najpoznatijeg svjetskog kuvara u 5 slika

Možda je razlog za transformaciju Džejmija Olivera činjenica da je napunio 40 godina, ili se radi o tome da je dug period noću spavao samo po tri i po sata. Sada je promijenio režim života i pokušava da se dovede u red.

 – Spavanje mi je postalo jako važno. Nikada nisam dovoljno spavao i nisam shvatao koliko je san važan. Odnosio sam se prema tome kao prema poslu – rekao je Džejmi.

On je otkrio i da je umio da pretjera s alkoholom:

– To je prosječna količina pića za Britance. Ne pričam vam šta da radite, ali trenutno pijem samo vikendom. Moraš da budeš svjestan šta radiš – priča poznati kuvar.

On savetuje da dnevno unesete šaku orašastih plodova i da ćete tako produžiti sebi život oko tri godine, a isto to treba da klopaju i djeca.

Oliver 2011. godine

Oliver 2011. godine, Foto: profimedia

– Jaja su odlična i možete da ih jedete svaki dan. Samo ne pretjerujte, nego ih dodajte u jelo. Sadite biljne začine, kupite ih, koristite ih umjesto soli. U obrađenoj hrani ima mnogo soli, ali kada kuvate, možete je zamijeniti začinima – poručuje Oliver.

Ipak, i sam je priznao da mu je bilo jako teško da smrša, s obzirom da radi u prehrambenoj industriji. Zbog toga ide u teretanu dva puta nedjeljno. Loše zdravstveno stanje u kom se našao je doprinijelo da shvati da će pregoreti ako nastavi da živi kao do sada. Koliko je u lošem stanju je shvatio tek kada je počeo da nosi digitalni treker koji prati modele spavanja, krvni pritisak i težinu.

Džejmi je 2013. izgledao sjajno

Džejmi je 2013. izgledao sjajno, Foto: profimedia

– Najšokantnije je što sam preživljavao sa samo tri i po sata spavanja dnevno. Bio sam iscrpljen sve vrijeme. Kada nisam radio, mogao sam da zaspim na minut, ali nisam imao mnogo takvih prilika sa djecom. Cio vikend oni su htjeli da se igramo- priča Džejmi.

Prošle godine je počeo da liči na ulickanog džentlmena

Prošle godine je počeo da liči na ulickanog džentlmena, Foto: profimedia

Danas, on je shvatio da ne izgleda i ne osjeća se najbolje i promijenio je navike.

Džejmi Oliver 2015.

Džejmi Oliver 2015., Foto: profimedia

– Osjećam se drugačije. Smršao sam, trudim se da spavam dovoljno, penjem se na drveće. To je malo hipi, ali ti vrati iskru. Poželiš da se osjetiš živo- zaključio je.

(24 sata)

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com