Evo zašto PROPADAJU veze s ljetovanja - Volim Podgoricu

Evo zašto PROPADAJU veze s ljetovanja

Kada odete na ljetovanje, na planinu ili more i zaljubite se, čini vam se da biste s tom osobom mogli da budete cio život. Djeluje vam da je sve skladno i lijepo, da nema problema i da je ta ljubav ona prava. Onda se vratite u svoj grad, svakodnevicu, posao, obaveze i stres, pa sve postane drugačije. Od onog ushićenja nema ni traga. Zašto je to tako, čitaocima DR Kurira objasnila je psiholog Aleksandra Janković.

– Veze s mora najčešće nastaju u nekoj virtuelnoj realnosti, gdje smo opušteni, dobro raspoloženi, bez obaveza i stresa. Na more smo došli da uživamo i provedemo se, pa se lako prepuštamo svojim instinktima. Gledajući da napunimo baterije za ostatak vremena u godini, prepuštamo se svim izazovima. Tako se i ljudi koji su inače malo stidljiviji i povučeniji lakše opuste i često prilaze osobama suprotnog pola, u želji da uspostave neku vezu – priča Jankovićeva.

Tako često dolazi do ljubavnih odnosa, koji sedam ili deset dana na moru izgledaju savršeno. Međutim, kad se parovi vrate uobičajenim životima, nastaje problem.
– Povratak u realnost je nešto drugo, vraća nas na ono što stvarno čini naš život i prividna osjećanja da je sve divno i sjajno nestaju. Osobe se susreću s poslom, s problemima i više ništa nije kao na godišnjem odmoru. Otkrivaju se neke osobine koje na ljetovanju nisu bile uočljive, pa tako dolazi do sagledavanja prave slike, a onda i razočaranja – kaže naša sagovornica. Iako sigurno ima izuzetaka, ovaj scenario je najčešći.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com