BALKAN NADIGRAO EU! Za sada samo u fudbalu - Volim Podgoricu

BALKAN NADIGRAO EU! Za sada samo u fudbalu

Na stadionu austrijskog višestrukog šampiona „Austrije“ iz Beča večeras je odigrana „istorijska utakmica između tima „EU“ i „Budućih članica“, u okviru Samita o zapadnom Balkanu, koja je završena ubjedljivom pobjedom Balkanaca. U okviru dvodnevne konferencije o zapadnom Balkanu meč je odigran između ministara iz zemalja EU, a umijeće u baratanju fudbalskom loptom odmjerila su dva tima – FK Futura i FK EU.

Tim Balkana odnio je ubedljivu pobjedu na Evropljanima od čak 4:2! Kako sazjanemo, ministar Aleksandar Antić odlično je branio mrežu, ali je pri kraju imao peh sa rukom, pa je zamijenjen.

Dačić: Ni po babu, ni po stričevima

Odigrana su dva poluvremena od po 20 minuta na glavnom stadionu u Beču, a Dačić je uoči utakmice otkrio kakav će sudija biti i da li će suditi pošteno, pošto je Antić u jednom od timova:

– Biću nepristrasan kao međunarodna zajednica – našalio se Dačić, uz opasku da je u Beč tek stigao iz Meksika i da mora malo da se odmori prije utakmice.

Na pitanje poslije meča da li mu je bilo naporno da trči, Dačić odgovara da je uspio da stigne na sve strane.
– Nije bilo teško. Han i ja smo bili pomoćne sudije, glavni sudija je bio profesionalac, tako da nismo mnogo trčali. Nije bilo incidenata, sve je bilo mirno. Han i ja smo se dogovorili da on daje žute, a ja crvene kartone, ali nije bilo potrebe – izjavio je Dačić.

Zavidnu formu i umijeće pokazao je Nikola Gruevski, makedonski premijer, dok je i crnogorski ministar Igor Lukšić bio koristan u svojoj ekipi. Ljut protivnik bio je i austrijski ministar Sebastijan Kurc.

Antić se, za razliku od Dačića, juče nije oglašavao prije utakmice povodom. Inače, osim njega, u timu Future za loptom su potrčali i albanski premijer Edi Rama, zatim Hašim Tači i kolege iz Crne Gore, Makedonije i BiH Igor Lukšić, Nikola Poposki, Igor Crnadak. U suprotnom timu bio je mladi austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc, ali i slovenački premijer Miro Cerar. Sem Dačića, o regularnosti utakmice brinuće i evropski komesar Johanes Han.
Kako javlja reporter Kurira, Tači je bio najgori na terenu, ali to nije zaustavilo tim Balkana u ubedljivoj pobjedi! S druge strane, najbolji u ekipi Future bio je Aleksandar Antić, sve dok se nije povrijedio, zbog čega je napustio teren.

Igrač sa najviše fudbalskog iskustva, premijer Gruevski, doveo je tim „Buduće članice“ u vodstvo posle Tačijevog pasa, a sa vodstvom otišlo se na zasluženu pauzu. Poslije pauze isti tandem povećao je rezultat na 2:0 u korist „Budućih članica“. Tači i Gruevski djelovali su kao uigrani dvojac. Bekim Čolaku, kosovski ministar evrospkih integracija, je solo-prodorom još jednom matirao „EU“ i Balkancima povećao prednost na 3:0. Antić je povremeno pozivao na oprez opominjući svoje saigarče da se vrate u odbranu.
Međutim povreda ručnog zgloba, zadobijena na utakmici, natjerala je srpskog ministra da napusti teren, nakon što je Johan Satler, šef odsjeka za Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Austrije postigao prvi pogodak za EU i smanjio rezultat na 3:1. Antić, koga je na golu zamijenio Svilanović, teren je napustio uz aplauz publike, koja je pohvalila njegovo golmansko umijeće. Svilanović je u dva navrata odličnom paradom spasao gol „Budućih članica“. Tim EU nije uspijevao da nametne svoju igru, pa je Ccolaku postigao još jedan pogodak, čime su „Buduće članice“ ponovo povećale vodstvo na 4:1. Pred sam kraj susreta, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart, smanjio je prednost Balkanaca na 4:2.

(kurir.rs)

1 komentar

  1. Good blog! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com