Kavariću od ekspertskih usluga 11.600 eura - Volim Podgoricu

Kavariću od ekspertskih usluga 11.600 eura

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić u toku 2014. godine zaradio je 11.600 eura na ime rada u komisijama, radnim grupama i od ekspertskih usluga.

On je u najnovijem izvještaju o imovini i prihodima, koji je objavljen na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, prijavio da sa suprugom Tijanom posjeduje akcije u deset preduzeća i fondova, piše Dan.

Kavarić je u izvještaju o imovini naveo da ima 1.132 akcije u Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), u fondu Mig 10.000, Atlasmontu 19.800, Euro 10.000, dok u Moneti i Trendu posjeduje po 5.000 akcija. Takođe, vlasnik je 1.212 akcija u Crnogorskom telekomu, 2.742 u kompaniji „13. jul Plantaže”.

Njegova supruga posjeduje akcije u Atlasmont fondu, Eurofondu, HLT-u, Migu, Moneti, Pored toga, ima i kapital u „Plantažama” i pivari „Trebjesa” U njenom izvještaju se navodi da ima i 508 akcija u preduzeću TEGA.

Ministru ekonomije plata je 947, dok dodatnih 500 eura dobija kao član Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, a volontira u Savjetu za unapređenje poslovnog ambijenta.

Osim navedenih poslovnih angažmana, Kavarić ima još tri funkcije predsjednik je Košarkaškog kluba Mornar, član Košarkaškog saveza Crne Gore i Crnogorskog olimpijskog komiteta, ali te funkcije, kako tvrdi u kartonu, obavlja volonterski, odnosno ne prima nadoknadu.

Pored politike i sporta, Kavarić nalazi vremena i za prosvjetni rad, pa je tako angažovan na Univerzitetu Donja Gorica. Kavarić na UDG-ju ima nadoknadu od 100 eura.

Što se tiče nekretnina, ministar ekonomije je prijavio stan od 123 metra kvadratna u Podgorici koji je, kako je naveo u izvještaju o imovini i prihodima, kupio prodajući dvije stambene jedinice i podižući kredit od 55.000 eura u švajcarskim frankama. Pored toga, on je vlasnik stare porodične kuće u Zeti od 68 kvadrata koju je naslijedio, kao i zemljište od 50.000 metara kvadratnih.

3 komentara

  1. Spot on with this write-up, I really suppose this website needs much more consideration. I’ll in all probability be again to learn much more, thanks for that info. [Reply]

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com