NIKŠIĆANKA ZA GINISA Ljubica Todorović (102) operisana i odmah ustala: Malo me boli, ali proći će! - Volim Podgoricu

NIKŠIĆANKA ZA GINISA Ljubica Todorović (102) operisana i odmah ustala: Malo me boli, ali proći će!

Nikšićanka Ljubica Todorović, stara 102 godine, koja je nesrećnim slučajem pala i slomila kuk nakon operacije uspješno se oporavlja i daje snagu ostalim pacijentima na Odjeljenju ortopedije nikšićke Bolnice da samo voljom i snagom svoga uma mogu da ozdrave, pišu današnji štampani mediji.

„Pala sam i slomila kuk. Ima tome desetak dana, odoh u kupatilo, a ne upalih svijetlo. Starost. Slomih se. Sad sam dobro. Ustajem već pomalo. Sjedim i mogu da se opirem na noge. Malo me još boli, ali nije to ništa. Sa postelje me digoše ovi dobri doktori i ljudi“, priča Ljubica.

Ljubica Todorovic (Foto Dnevne)
Ljubica Todorovic (Foto Dnevne)

Ljubica živi na Jasenovom polju nadomak Nikšića gdje se udala, rodila i podigla četiri kćerke i sina. Ima 12 unučadi i 12 praunučadi.

„U Jasenovom polju živim od kako sam se udala. A to je za vrijeme one stare države, Kraljevine Jugoslavije. Gajili smo stoku i obrađivali zemlju, sve ručno, a danas je ovima lako, kada sve rade mašine. U teškim uslovima podigla sam petoro djece, sina i četiri kćerke, od kojih imam po 12 unučadi i praunučadi“,objašnjava Todorović.

Baka Ljubica priznaje da nikada ne bi živjela u gradu.

Ljekar koji je obavio sa kolegama operaciju i načelnik ortopedije u nikšićkoj Bolnici Dejan Pavličić kazao je novinarima da je najinteresantnije što se Ljubica brzo oporavila iako je prešla stotu godinu.

“Ljubica je operisana zbog preloma vrata butne kosti. Urađena je parcijalna traumatska proteza kuka. Interesantno je to što se ona u tim godinama brzo oporavila. Drugi postoperativni dan, poslije vađenja drena, ona je ustala. Uz pomoć fizioterapeuta stala je na svoje noge”, istakao je Pavličić.

Prema njegovim riječima Ljubica ide i u ostale sobe, hrabreći ostale pacijente i pokazuje im na koji način da se što brže oporave.

(Dnevne/Pobjeda)

2 komentara

  1. We still cannot quite believe that It was not respectable come to be the type staring at the important points located on yuor web blog. Our family and i also are sincerely thankful for use on your generosity too as for giving me possibility pursue our chosen profession path. I appreciate you important information I had on your web-site.

  2. Hey, very interesting posting. My aunt and I have recently been searching for thorough information on this subject sort of stuff for quite a while, but we couldn’t until now. Do you consider you can make several youtube videos about this, I think your web blog would be more good if you ever did. If not, oh well. I will be viewing on this web-site in the not to distant future. E-mail me and keep me updated. granite countertops cleveland

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com