Revolucionarni recept za MRŠAVLJENJE! - Volim Podgoricu

Revolucionarni recept za MRŠAVLJENJE!

Najnovije istraživanje britanskih naučnika je pokazalo da osobe koje žele smršati to mogu uspjeti pijenjem pola litre vode prije svakog obroka.

Grupa gojaznih osoba pili su pola litre vode pola sata prije svakog obroka 12 sedmica. Svi su prije toga bili na konsultacijama o zdravoj ishrani te su im dati savjeti kako da promijene svoje životne navike, prehranu i fizičku aktivnost.

Međutim, samo polovici njih je rečeno da prije obroka piju vodu kako bi smršali. Drugoj polovini rečeno je da zamisle da su siti prije nego što počnu jesti.

Rezultati istraživanja Univerziteta u Birminghamu su na kraju pokazali da su oni koji su pili vodu izgubili u prosjeku 4,3 kilograma. Oni koji su zamišljali da su siti, izgubili su u prosjeku 0,8 kilograma tokom 12 sedmica.

Profesorica Helen Pareti koja je provodila istraživanje je izjavila da gojazne osobe trebaju biti vodu prije jela.

“Samo popijte pola litre vode tri puta da dan prije glavnog obroka i smanjit ćete kilažu. Kada se to kombiniju s kratkim uputima o tome kako da povećate fizičku aktivnost i zdravije jedete, čini se da značajno pomaže ljudima da skinu višak kilograma. To stvarno ne bi trebalo biti teško uvesti u svakodnevicu”, rekla je ova profesorica.

Na kraju je kazala kako je riječ o vrlo jednostavnoj formuli koja može, kako je rekla, pomoći u organizovanju boljeg i zdravijeg života.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com