Šta žene smatraju najvećim blamom - Volim Podgoricu

Šta žene smatraju najvećim blamom

Žene su vrlo osjetljive na neke podatke o sebi, pa tako vlada fama da im je najneprijatnije da otkriju svoje godine i seksualne apetite. Međutim, njima je najteže da priznaju nešto sasvim drugo.

Da li ste se nekad zapitali koje je najintimnije pitanje koje biste mogli da postavite ženama? Ili, bolje rečeno, koju bi to “tajnu” o sebi one najradije sakrile od cijelog svijeta?

Ako je vjerovati novom britanskom istraživanju, situacija u kojoj žene u prodavnici treba prodavcu da saopšte broj cipele kako bi zatražile da probaju neki model je najneprijatnije iskustvo za većinu njih, a razlog je taj što se stide veličine svojih stopala!

Istraživanje koje je sprovela kuća Debenhams među hiljadu žena s brojem noge preko 40 pokazuje da se njih 82 odsto stidi veličine svog stopala, dok je 47 odsto priznalo da je to podatak o kojem su lagale svoje partnere i prijatelje.

Polovina ispitanica je izjavila kako ih je sramota da zatraže svoj broj u prodavnicama jer smatraju da bi njihova stopala trebalo da budu manja, a 36 odsto njih je blam da se uopšte izuju u javnosti.

Međutim, podaci su neumoljivi – u posljednje dvije decenije prosječna veličina ženskih stopala porasta je sa 37,5 na 39, a povećana potražnja za brojem 43 za posljedicu ima da trgovci naručuju 80 odsto više cipela u veličinama većim od 40.

Stručnjaci smatraju da je to povezano sa porastom prosječne težine žena zbog čega su njihova stopala zapravo postala šira, a ne duža. Uz to, većina dama u želji da nose trendi obuću ima probleme sa čukljevima, žuljevima i uraslim noktima koji čine da budu dodatno deprimirane zbog izgleda svojih stopala.

Drugi razlog je taj što mnoga novija istraživanja ukazuju na to da su ženska stopala fetiš većini muškaraca zbog čega mnogi od njih tvrde da im je važno da njihova partnerka ima lijep ovaj dio tijela. Prema istraživanju evolucijskih psihologa sa Univerziteta u Albaniju, za muškarce idealno žensko stopalo je duguljastog oblika, niskog risa i sa veličinom 38.

(Telegraf)

1 komentar

  1. Simply wish to say the post can be as surprising. The clearness in your publish is simply nice and will be able to assume you’re educated within this subject. Fine along with your agreement i want to in order to clutch the Rss to keep up to date along with returning around near post. Thank you a million as well as please continue the actual gratifying function.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com