MICEV: Zahlađenje od četvrtka - Volim Podgoricu

MICEV: Zahlađenje od četvrtka

Lijepo vrijeme sa tropskim temperaturama koje će u najtoplijim krajevima dostizati i 40. podiok zadržaće se do srijede, najavio je načelnik Centra za analizu i prognozu vremena u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju Branko Micev.

„U Crnoj Gori danas, sjutra i preksjutra biće sunčano, sa temperaturama koje će se graničiti sa rekordnim u posljednjih 50 godina, odnosno u najtoplijim gradovima zemlje one će se kretati između 38 do 40 stepeni“, rekao je za Dan Micev.

On je dodao da se pad temperature očekuje tek u drugom dijelu sedmice kada će na sjeveru doći do naoblačenja propraćenog jakom kišom i grmljavinom.

„Zatim će se talas koji će usloviti pad temperature proširiti i na ostatak zemlje. Postepen pad temperature se očekuje tek u četvrtak, prvo na sjeveru gdje će se stvoriti uslovi za pljuskove sa grmljavinom. Ovaj talas sa sjevera će se proširiti pa se za vikend u kontinentalnom dijelu zemlje očekuje promjenjivo vrijeme propraćeno kišom, uz postepen pad temperature“, pojasnio je Micev.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com