MIHAILO: Amfilohije sa opozicijom će srušiti Crnu Goru, ako država nešto ne preduzme - Volim Podgoricu

MIHAILO: Amfilohije sa opozicijom će srušiti Crnu Goru, ako država nešto ne preduzme

Sastanak vladike Amfilohija s liderima opozicije, zakazan povodom Nacrta zakona o slobodi vjeroispovijesti, prevashodno će biti u funkciji politike raspirivanja međuvjerske i međunacionalne mržnje u zemlji, ocijenio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Komentarišući najavljeni sastanak mitropolita Amfilohija s liderima opozicije 3. septembra, on je rekao da Mitropolija crnogorsko-primorska “za takvu politiku ima podršku i u zemlji i od vani”.

“I od dijela vlasti i od većine opozicije, zato je nekažnjeno demonstrira. Ne samo beogradska patrijaršije, nego i njena cetinjska filijala na čelu s njim, devedesetih godina prošloga vijeka, bila je generator ratova na tlu bivše zajedničke domovine. Tada je radikalizovala svako pitanje i odbijala svaki razgovor. Podsticala je mržnju prema svim drugim i drugačijim, a sada je podstiče prema Crnogorcima i crnogorskoj državi, oglašavajući je privremenim rješenjem i antisrpskom tvorevinom, protiv koje su dozvoljene sve mjere”, kazao je Mihailo.

Zato, kaže Mihailo, najavljeni sastanak, iako formalno zakazan zbog jednog zakona, “bez sumnje, i sadržinom i zaključcima, biće uperen protiv mira i državnog suvereniteta”.

“Nažalost, većini naše opozicije je više stalo do interesa drugih država i naroda nego do Crne Gore. Zato Amfilohije koji je brutalno devastirao Crnu Goru i nametnuo SPC kao pregovarački faktor sa nesagledivim posljedicama, ponovo okuplja opoziciju s namjerom da je huška protiv Crne Gore, a za račun stranih interesa”, kazao je Mihailo.

Razmjera tog, po njegovim riječima, kriminalnog akta koji protivureči svim našim interesima i vrijednostima,  je takva da će dovesti u pitanje zemlju, njen suverenitet i integritet.

“Činjenica da su velikosrpske političke i parareligiozne strukture u Crnoj Gori ujedinjene, jer su im politički ciljevi jedinstveni, je zabrinjavajuća. Ta sila koja se zavjerila protiv crnogorske države je sila koja se mora poraziti. Država je na redu, koja pred njim i njegovim beogradskim patronima ne smije pokleknuti”, zaključio je Mihailo.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com