Odjeća, obuća i pribor za 300 djece - Volim Podgoricu

Odjeća, obuća i pribor za 300 djece

Posljednjeg dana humanitarne akcije “Podijelimo, jer zajedno možemo više”, koju je udruženje Roditelji ove godine organizovalo peti put, građani su donirali očivanu odjeću i obuću i školski pribor za oko 100 porodica sa 300 djece.

“Osim toga, dio školskog pribora i odjeće, koji je doniran u Kotoru i Budvi biće raspoređen još jednom dijelu porodica koje suna evidenciji Crvenog krsta koji je bio partner i ove godine. Akcji se priključila i kompanija Donator koja je obezbijedila novu garderobu i obuću za 4 đaka, a dio pribora su donirali Domaća trgovina i Televizija Budva”, saopšteno je iz Udruženja Roditelji.

Njihovi i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice i Crvenog krsta su u toku subote bili na raspolaganju svim zainteresovanim građanima koji su donacije donosili u tržne centre Delta siti u Podgorici, Kamelija u Kotoru i TQ Plaza u Budvi gdje se akcija održavala.

Na evidenciji udruženja Roditelji je preko 200 porodica sa oko 500 djece, a u ovoj akciji su prioritet bileporodice sa djecom školskog uzrasta .

“Zadovoljni smo koliko je prikupljeno, mada moramo da priznamo da smo očekivali da ćemo uspjeti da obezbjedimo dovoljne količine odjeće i školskog pribora za sve porodice sa spiska, jer su bila uključena tri grada i akcija je trajala tokom cijele sedmice. Činjenica je da je septembar postao izazovan mjesec za veliki broj porodica u Crnoj Gori i da je sve više onih kojima nije lako pipremiti djecu za školu i obezbijediti uz to sve ostalo što je potrebno za jesen i zimu”, kazala je koordinatorka Grupe za socijalnu podršku, Biljana Popović.

Udruženje Roditelji je u toku subote uručilo donacije dijelu porodica, a ostatak će podijeliti naredne sedmice u Podgorici ali i još nekoliko opština.

U akciju se i ove godine uključila voda Suza koja je obezbijedila vodu za volontere, kao i market Maxi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com