Home / NOVOSTI / Hronika / SLAVICA JOVANOVIĆ DJECU SKLONILA IZ CRNE GORE: Biće tamo dok nas policija ne zaštiti!
Slavica Jovanović (foto novosti.rs)

SLAVICA JOVANOVIĆ DJECU SKLONILA IZ CRNE GORE: Biće tamo dok nas policija ne zaštiti!

Slavica Jovanović, supruga ubijenog direktora i glavnog urednika “Dana”, poslije pljačke i razbijanja automobila (vlasništvo kompanije “Ju medija mont” koja je izdavač lista “Dan”), koji je ona koristila, riješila je da iz Crne Gore zbog ugrožene bezbjednosti skloni svoju djecu! Ona, upravo iz tih razloga ne saopštava mjesto ni državu u kojoj je našla privremeno utočište za ćerku i sina.

 – Upravo djecu vodim kako bi ih spasila svakodnevnih stresova koji bezmalo traju 11 godina. Biće na sigurnom, van Crne Gore, sve dok mi nadležni organi ne pruže adekvatnu zaštitu – saopštila je vidno uznemirena Slavica.

Vozilo koje je koristila za poslovne potrebe našlo se na meti vandala. U službenom automobilu nalazili su se dokumenti o kojima ona ne želi da priča.

– Mnogo je važnije što se dešava meni i mojoj porodici, zbog čega moram djecu da izmjestim kako bismo ostali prisebni i normalni – kazala je Jovanovićeva.

Od srijede traje potjera za napadačima koji su se poslije neprimjerene agresije dali u bjekstvo.

– Poslije ovog napada na imovinu preduzeća kada su napadači došli ispred zgrade u kojoj stanujem i polomili automobil vlasništvo “Ju medija mont” koji isključivo ja koristim, kao suvlasnik dnevnog lista “Dan”, zatražila sam od Uprave policije da uradi moju bezbjednosnu procenu. Poslije dugogodišnje hajke i pritisaka na mene, kao suprugu Duška Jovanovića, smatram neophodnim da nadležne organe javno učinim odgovornim za sopstvenu bezbjednost. Iako se moja imovina, počev od porodične kuće, preko automobila i sve do redakcije “Dana”, više puta nalazila na meti napadača, nisam se javno oglašavala, nadajući se da će kriminalci biti privedeni pravdi.

Ovaj događaj ozlojedio je predstavnike opozicionih političkih partija, a funkcioner Nove srpske demokratske partije Slaven Radunović, predsjednik parlamentarnog Odbora za evropske integracije, napisao je na svom fejsbuk-profilu:

– Napad na Slavicu Jovanović pokazuje da u ovoj zemlji više ništa nije sveto. I u vrijeme najveće mafijaške ekspanzije i najbrojnijih egzekucija tridesetih godina prošlog vijeka u Čikagu, znalo se pravilo – porodice žrtava se ne diraju!

OSUDA

Delegacija EU u Podgorici osudila je sve pokušaje zastrašivanja novinara i medija i pozvala nadležne u državi da temeljno ispitaju sve slučajeve. Oni su podsjetili da je napad na imovinu redakcije “Dana” peti slučaj koji se ove godine desio u Crnoj Gori.

– Sloboda medija je sastavni dio pregovaračkog poglavlja 23 o pravosuđu i temeljnim pravima, u okviru kojeg je Crna Gora preuzela određene obaveze definisane odgovarajućim akcionim planom. Napredak u ovoj oblasti od ključnog je značaja za sveukupan napredak na području vladavine prava, navodi se u saopštenju.

 

(novosti.rs)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com