UPOZORENJE Evo šta će vam se dogoditi ako ne upražnjavate seks! - Volim Podgoricu

UPOZORENJE Evo šta će vam se dogoditi ako ne upražnjavate seks!

Na vaš seksualni život može da utiče mnogo toga. Raspad veze, poslovne obaveze i putovanja samo su neki od razloga zbog kojih može da pati vaš seksualni život. Posljedice za vaše zdravlje, mentalno i psihičko, u tom slučaju nisu dobre.

tužan muškarac na krevetu

Muškarcima bez seksa prijti rak prostate, Foto: Profimedia

Navodimo vam sedam stvari koje bi mogle da vam se dogode ako prestanete da imate seks, piše Yahoo.

Osjećaćete se tjeskobno

Seks nam pomaže da se “izduvamo”, a istraživanja pokazuju da ljudi koji nemaju redovne seksualne odnose imaju problema kada se nađu u stresnim situacijama.

Muškarcima prijeti rak prostate

Ako prestanu da imaju seks, kod muškaraca se povećava rizik od raka prostate, pokazuju istraživanja. Naime, češćom ejakulacijom muškarci iz tijela izbacuju potencijalno opasne supstance.

Lakše ćete dobiti grip i prehladu

Manjak seksa smanjuje izloženost bakterijama (da, izloženi smo bakterijama tokom seksa), a to će dovesti do slabljenja imuniteta. Zaboravite med i limun i bacite se na akciju pod čaršavima dok još nije kasno.

Manji rizik od infekcija urinarnog trakta

Ovo je zapravo jedina dobra stvar. Naime, čak 80 odsto infekcija urinarnog trakta događa se unutar 24 sata nakon seksualnog odnosa. Tokom seksa bakterije iz vagine završavaju u uretri, gdje izazivaju infekcije.

Vaši odnosi s drugima su na klimavim nogama

Nedostatak seksa može da utiče na vaš osjećaj sreće, bliskosti i sigurnosti u vezama, tvrde stručnjaci.

Erektilna disfunkcija postaje sve veći problem

Muškarci koji se ne seksaju redovno rizikuju da imaju probleme s erektilnom disfunkcijom, dok je kod onih koji redovno stupaju u polne odnose ta opasnost dvostruko manja.

Mogli biste da se osjećate lošije

Žene će se osjećati depresivnije i imati lošije mišljenje o sebi i svom tijelu. Međutim, ne samo one. Naučnici tvrde da se tako mogu osjećati i žene koje se seksaju, ali s kondomom. Naime, u spermi se nalaze sastojci poput melatonina, serotonina i oksitocina, odgovornih za osjećaj sreće i zadovoljstva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com