Home / NOVOSTI / Hronika / Baranin deportovan iz Sirije

Baranin deportovan iz Sirije

Baranin Asmir Mehović koji je teško ranjen na ratištu u Siriji, gdje se borio na strani pobunjenika, deportovan je iz te zemlje.

Tamošnje vlasti donijele su odluku da ga deportuju jer nije bilo osnova za suđenje, piše dan.

Utvrđeno je da Mehović, navodno, nije počinio ubistva ili druga krivična djela tokom boravka u toj zemlji već je samo podržavao lokalne pobunjenike.

Nakon što je ranjen u jednom vatrenom obračunu, saborci su ostavili Mehovića jer nijesu uspjeli da ga izvuku iz jednog objekta koji je bio pod stalnom vatrom vladinih snaga.

Mehović je, inače, odavno napustio Crnu Goru i, prema nezvaničnim informacijama od tada se borio u više vojnih formacija počev od Iraka, preko Libije, do Sirije. U isto vrijeme iz Bara se odselila i porodica njegovog brata čiji članovi imaju sirijsko državljanstvo i već godinama žive u toj zemlji.

Mehović je iz grada pod Rumijom Bar otišao kao šesnaestogodišnjak i zaputio se u Irak, gdje je jedno vrijeme radio na naftnim postrojenjima, a potom je zarađivao kao plaćenik u raznim paravojnim formacijama. Radio je i u nekadašnjoj fabrici koja je proizvodila gusjenice za tenkove na jugu Iraka.

Asmir Mehović, kako je Dan ranije objavio, pripada pobunjeničkoj jedinici u kojoj su mu saborci sunarodnici iz Plava, Rožaja, Novog Pazara, Peći i Sarajeva, među kojima je bio i Mirza Haklaj iz Podgorice.

Od oktobra 2012. do danas u Siriji je bilo 13 državljana Crne Gore. Deset ih se vratilo, jedan je poginuo, a dvojica su i dalje na ratištu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com