REKORDNA SEZONA Za kraj avgusta 37 odsto više gostiju - Volim Podgoricu

REKORDNA SEZONA Za kraj avgusta 37 odsto više gostiju

Prema podacima iz lokalnih turističkih organizacija, ovog vikenda u Crnoj Gori boravi oko 85.000 turista što je 37 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Željka Radak Kukavičić

„Sadašnji pokazatelji govore da će ova sezona biti bolja od prošlogodišnje i rekordne 2013. godine“, najavila je za Pobjedu direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.

Kako je istakla, zvanični pokazatelji za šest mjeseci govore da dobar turistički promet tokom jula i avgusta uliva opravdani optimizam. Ovogodišnja turistička sezona bilježi, kako kaže, i kontinuirani rast prihoda, broja turista i ostvarenih noćenja. Hoteli imaju već najavljenu dobru posjetu i za septembar, oktobar, pa i novembar.

„Za prvih šest mjeseci ostvaren je prihod od oko 145 miliona eura, što predstavlja rast od oko devet odsto u odnosu na isti period prošle godine. Naše procjene su da će ovaj trend rasta prihoda, imajući u vidu kretanje fizičkih pokazatelja, biti i tokom jula“, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije.

Za dobru turističku sezonu, kako je ona istakla, značajno doprinose i manifestacije koje se tradicionalno organizuju na Primorju i sjeveru Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com