RECEPT ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA: 4 stvari zbog kojih će svaki dan postati PRAZNIK - Volim Podgoricu

RECEPT ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA: 4 stvari zbog kojih će svaki dan postati PRAZNIK

Ukoliko u vaše dnevne aktivnosti unesete male promene i pristupite uobičajenim stvarima na drugačiji način, dobićete ispunjen i zanimljiv dan, koji ste sami kreirali.

Svakodnevne aktivnosti kao što su kuvanje, uređenje stana, igra sa djetetom ali i rješavanje problema na poslu mogu da budu kreativne aktivnosti. Kreativnost imamo svi, razlika je u tome u kojoj mjeri joj dopuštamo da nam oplemeni život.

1.Fleksibilnost

Kreativni stil života podrazumijeva fleksibilnost u mišljenju i visok stepen otvorenosti prema životu – novim događajima, ljudima, spoznajama. To znači shvatanje problema kao prirodnih životnih pojava i prijateljski stav prema promjenama, makar nam se one isprva činile nepovoljnima.

2. Istraživanje

Ovakav stil života zahtijeva želju za upoznavanjem i istraživanjem ne samo svijetle, nego i tamne strane života. Doživotni lični razvoj i upoznavanje života je nekad jedino što u raznim periodima može učiniti da se osjećamo živima.

3. Promjene

Suočavanje s problemima i otvorenost za promjene čine da osjećamo da smo dio životnog toka. Afirmativan stav prema problemima i promjenama podiže nas na položaj kreatora sopstvenog života.

4. Strast

Sa kojom možemo da pristupimo kreiranju novog jela, uređenju sobe, smišljanju poklona, uživljavanju u igru ili aranžiranju buketa cvijeća mnogo je manja kada smo emotivno ograničeni lošim odnosima ili robovanjem poslu koji nas nimalo ne zanima. Frustracije koje donosi privatni ili poslovni život možemo shvatiti kao podsticaj na transformaciju.

Pripremila: Marija Milačić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com