DF nudi ugovor građanima Crne Gore: Kad dođemo na vlast preuzimamo dug za struju,vodu i porez - Volim Podgoricu

DF nudi ugovor građanima Crne Gore: Kad dođemo na vlast preuzimamo dug za struju,vodu i porez

U susret protestu, koji će se održati 27. septembra, Demokratski front je danas ponudio “ugovor sa građanima Crne Gore”. Između ostalog, iz DF-a su kazali da će nakon konstituisanja nove vlasti, DF preuzeti obaveze za dugovanja za struju, vodu i porez.

Opozicione partije u Crnoj Gori, okupljene oko Demokratskog fronta, zakazale su za 27.septembar protest protiv aktuelne vlasti, koji će biti održan u Podgorici.

Kako je danas saopšteno iz Demokratskog fronta, biće to protest za drugačiju Crnu Goru, a predvodiće ga poslanici demokratske opozicije, javlja Anadolija.

U susret protestu, Demokratski front je danas ponudio ugovor sa građanima Crne Gore. Između ostalog, iz DF-a su kazali da će nakon konstituisanja nove vlasti, DF peuzeti obaveze za dugovanja za struju, vodu i porez.

“Nakon osvajanja slobode i mogućnosti da upravlja Crnom Gorom, DF će ukinuti praksu da se o egzistencijalnim pitanjima porodica neprincipijelno odlučuje neposredno prije izbora. Da uži i širi kabineti vlasti i drugi moćni pojedinci po partijskoj pripadnosti dodjeljuju pomoć iz državne kase ili selektivno otpisuju ugovore, a sve u cilju očuvanja moći, privilegija i ogromnog bogatstva“, saopštio je DF.

Tako je DF danas, 25 dana uoči zakazanih protesta protiv aktuelne vlasti građanima ponudio “ugovor o novom početku, koji bi važio za sve građane, a bio bi sproveden na osnovu Lex specialisa, koji bi se usvojio odmah nakon konstituisanja nove, demokratske vlasti”.

Ugovor o novom početku, kako je navedeno, podrazumijeva preuzimanje obaveze Demokratskog fronta za otpis dospjelih, a neizmirenih obaveza za utrošenu električnu energiju, za sva domaćinstva u Crnoj Gori, koja se odnose na primarne objekte za stanovanje.

“Takođe to podrazumijeva i otpis dospjelih, a neizmirenih obaveza za utrošenu vodu, kao i usluge odvoza i deponovanja komunalnog otpada, za sva domaćinstva u Crnoj Gori, koja se odnose na primarne objekte. Otpis poreskih obaveza po osnovu poreza na nepokretnosti, za sve porodične stambene objekte, koji se tretiraju kao primarni objekti za stanovanje“, kazao je član Predsjedništva DF-a Andrija Mandić.

“Ugovor o novom početku” podrazumijeva i legalizaciju stambenih objekata, osim onih koji su na lokacijama predviđenim planovima višeg reda za izgradnju objekata od višeg interesa. Takođe, predviđeno je i značajno proširenje A pozitivne liste ljekova koji se izdaju na teret sredstava Fonda zdravstva i ukidanje participacije građana za nabavku ljekova.

Mandić je kazao da će DF, kao stožer buduće vlasti, svoj dio “ugovora o novom početku u potpunosti ispuniti”.

“Istovremeno pozivam svakog građanina koji je zainteresovan da sa nama zaključi ovaj ugovor, da to uradi vlastitim potpisom kao i učešćem na velikim protestima koje organizujemo 27.septembra u Podgorici“, istakao je Mandić.

1 komentar

  1. Good blog! I really love how it is easy on my eyes as well equally the info are well written. I am wondering how I could be notified whenever a young position has been made. I experience subscribed to your rss flow which must do the trick! Experience a nice day!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com