Radovan Karadžić operisan u Hagu - Volim Podgoricu

Radovan Karadžić operisan u Hagu

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić vraćen je u pritvorsku jedinicu u Ševeningen nakon što je protekle sedmice hitno operisan zbog komplikacija sa žuči, potvrdio je za agenciju Srna izvor blizak Karadžićevoj odbrani.

Radovan Karadžić

Prema informacijama do koje je Srna došla, Karadžićevo stanje je za sada dobro.

Srnin izvor je potvrdio da je operacija obavljena poslije pregleda koji je uslijedio nakon Karadžićevog podneska Haškom tribunalu, a u kome je zatražio da se statusna konferencija o njegovom zdravlju održi 28. i 29. septembra.

“Nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje uputio je pismo koje je bilo alarmantno. To je rezultiralo pregledom i hitno je operisan. Da li će to biti samo to žuč ili, ne daj Bože, još nešto drugo, vidjećemo kada dobijemo nalaze”, rekao je izvor Srne, podsjetivši da je prvu statusnu konferenciju o provjeri njegovog zdravlja Karadžić zatražio još u maju, ali da je to Sekretarijat Tribunala iz “samo sebi poznatih razloga” tada odbio.

U podnesku dostavljenom Tribunalu, Karadžić je iznio sumnju da je okruženje u Haškom tribunalu opasno po zdravlje, kako njegovo, tako i ostalih zatvorenika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com