Nikšićani dobijaju BAZEN do aprila naredne godine - Volim Podgoricu

Nikšićani dobijaju BAZEN do aprila naredne godine

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović kazao je da očekuje da će unutrašnji radovi na bazenu u tom gradu biti završeni do kraja godine, a da će biti potpuno rekonstruisan do aprila naredne godine.

On je naglasio da su radovi intenzivirani i da idu planiranom dinamikom.

“Očekujemo da svi unutrašnji radovi oko bazena budu gotovi do kraja godine. Preostaje još bazenska tehnika i to nam malo produžava rok završetka radova zbog tendera koje smo obavezni da sprovodimo. Nadamo se da ćemo početkom aprila pustiti bazen u funkciju, a možda i prije. Određene problema imali smo i zbog PDV-a, a na te probleme nijesmo računali, jer nam to sada poskupljuje investiciju za oko 200 hiljada eura”, rekao je Grbović.

On je istakao da je najveći problem bazena, kada je napravljen, bila velika potrošnja električne energije.

“Novi sistem sa toplotnim pumpama učiniće da se ta potrošnja smanji za petostruko. I mi u Opštini moći ćemo normalno da finansiramo rad bazena. Vjerujemo da će bazen biti među najljepšima u regionu. Ukupna investicija je oko milion i 300 hiljada”, zaključio je Grbović.

Predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza, Srđan Kovačević naglasio je da će bezan u Nikšiću biti od velikog značaja za vaterpolo i plivački sport u Crnoj Gori.

“Realizacijom ovog projekta, jedan značajan dio Crne Gore, gledano površinski i kroz broj stanovništva, dobija priliku da se bavi, rekreira i takmiči kada su u pitanju vodeni sportovi. Vjerujem da ćemo jako brzo pokriti i bazen u Podgorici, čime bi kompletirali prvu fazu aktivnosti u Savezu vezanu za širenje infrastrukture”, rekao je Kovačević.

On je istakao da je Savez za rekonstrukciju bazena već izdvojio 800 hiljada eura.

“Vjerujemo da će, uz naravno podršku Opštine Nikšić, to biti dovoljno da bazen profunkcioniše. Ne samo kad su u pitanju vodeni sportovi, Nikšić je pokazao da u svim sportovima može da bude broj jedan. Vjerujem da će u narednih deset godina Nikšić biti baza vaterpolo i plivačkog sporta u Crnoj Gori”, rekao je Kovačević.

Obilasku bazena, pored Veselina Grbovića i Srđana Kovačevića, prisustvovali su direktor Vaterpolo plivačkog saveza, Petar Porobić, direktor Sportskog centra Nikšić, Predrag Ivanović i direktor Plivačkog i vaterpolo kluba Nikšić, Zoran Ivanović direktor PVK Nikšić.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com