Pomozimo Radulovićima: Centar za socijalni rad uplatio jednokratnu novčanu pomoć - Volim Podgoricu

Pomozimo Radulovićima: Centar za socijalni rad uplatio jednokratnu novčanu pomoć

Stručni radnici Centra za socijalni rad Podgorica obišli su juče porodicu Radulović iz Komana i sagledavajući socio-ekonomsku i zdravstvenu situaciju, utvrdili da se porodica nalazi u nezavidnoj situaciji i da im treba pomoć ove ustanove, kako materijalna tako i savjetodavna, pa su im, za početak, odobrili jednokratnu novčanu pomoć.

“Napominjemo da se predsjednik MZ Komani interesovao za ostvarivanje prava na materijalno obezbjeđnje za ovu porodicu, kojom prilikom mu je predočeno koju dokumentaciju je potrebno priložiti da bi se ovo pravo priznalo. Takođe nas je tom prilikom informisao da porodica Radulović posjeduje imovinu, ali da još uvijek nijesu podnijeli predlog za raspravljanje zaostavštine, što je jedan od zakonom propisanih uslova za ostvarivanje prava na materijalno obezbjeđenje”, navodi se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kako bi im trenutno pomogli u prevazilaženju teške materijalne situacije, Ministarstvo rada i socijalnog staranja odnosno Centra za socijalni rad, odoborio je porodici Radulović jednokratna novčana pomoć, koja će u toku dana biti uplaćena na žiro račun MZ Komani.

“Stručni radnici Centra će nastaviti da prate i pružaju podršku ovoj porodici tj. roditeljima, kako bi djeca poboljšala rezultate u školi, kao i zdravstveno stanje dječaka. Stručni radnici će u sklopu pružanja podrške porodici upoznati roditelje koje sve resurse mogu ostvariti u zajednici, a sve u cilju pravilnog razvoja djece.  Isto tako, Centar za socijalni rad Podgorica će razmotriti zahtjev i dokumentaciju porodice Radulović i odlučiti po istoj o dodjeli materijalnih davanja”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pomozimo im svi

Porodica nema žiro račun, jer nikada nije dobijala nikakvu novčanu pomoć, pa se selo ponudilo da se koristi njihov žiro račun.

Žiro račun je kod Societe Generale Banke 550-3574-31.

Uplata je na Glavni grad Podgorica, Mjesna zajednica Komani, selo Milati sa naznakom-pomoć za Raduloviće.

“Bilo koja vrsta pomoći je ovoj porodici dobrodošla: hrana, sredstva za higijenu, obuća, odjeća, namještaj, školski pribor, igračke”, kazali su u ovoj NVO.

Svi koji mogu i žele pomoći mogu dobiti kontakt porodice preko e mail [email protected], sajta ,http://www.bankahrane.me, facebooka https://www.facebook.com/banka.hrane?ref=hl ili na tel 069-495-680.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com