Vaterpolo: Juniori startovali pobjedom na SP - Volim Podgoricu

Vaterpolo: Juniori startovali pobjedom na SP

Crnogorska juniorska vaterpolo reprezentacija krenula je pobjedom na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu – mlade ”ajkule” su u okviru prvog kola Grupe A bile bolje od vršnjaka iz Egipta rezultatom 14:11.

Šampionat u Almati, koji se igra po eksperimentalnim pravilima, izabranici trenera Zorana Maslovara su otvorili na pravi način, prvu dionicu ubjedljivo riješili u svoju korist sa čak 5:0, a sredinom druge dionice Saveljić i drugovi imali su prednost od 8:3. Do kraja druge četvrtine rival je uspio da priđe na 9:6.

Igrao se gol za gol, a na minut do kraja treće dionice Egipat je smanjio na 11:9. Međutim, Saveljić je pogodio za +3, pa smo pred posljednju dionicu vodili 12:9. Gardašević je u četvrtom periodu igre, na četiri minuta do kraja pogodio za 13:9, čime je riješio pitanje pobjednika.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Saveljić sa 5 golova, po dva puta u listu strijelaca upisali su se Brguljan, Adžić, Gardašević i Krivokapić, dok je jednom egipatskog golmana savladao Vukasović. Kod poraženih istakao se Barakat sa četiri gola.

U drugom kolu u subotu igraćemo sa Južnom Afrikom od 14 sati i 20 minuta po crnogorskom vremenu, a u posljednjem meču grupe u nedjelju rival će nam biti Hrvatska od 12 sati i 20 minuta po našem vremenu. Brazil je odustao od takmičenja. Pobjednici grupa idu u četvrtfinale, drugoplasirani i trećepalsirani timovi u osminu finala.

CRNA GORA – EGIPAT 14:11 (5:0, 4:6, 3:3, 2:2)

Crna Gora: Stanović, Vukasović 1, Bulatović, Matković, Brguljan 2, Saveljić 5, Adžić 2, Porobić, Gardašević 2, Krivokapić 2, Mandić. Trener Zoran Maslovar.

Egipat: Osama, Esmat 1, Elasar 2, Tarek 1, Barakat 4, Haroun, Šerif 1, Haroun 1, Mahmud, Monsen 1, Ajman. Trener Lukas Deneš.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com