Njemačka vraća 75.000 migranata na Balkan, primiće izbjeglice iz Sirije - Volim Podgoricu

Njemačka vraća 75.000 migranata na Balkan, primiće izbjeglice iz Sirije

Njemačka će najvjerovatnije odbiti oko 75.000 zahtjeva za azil migranata iz sjeveroistočne Evrope, u namjeri da ubrza proces ekstradicije za one čije zemlje porijekla smatra sigurnima, kako bi se usmjerila na izbjeglice iz Sirije i Iraka.

List Špigel, objavio je danas da je najmanje 10.000 stranaca deportovano iz Njemačke od početka godine, od kojih je većina sa Zapadnog Balkana, uglavnom iz Srbije i Makedonije, što je približan broj kao cijele 2014. godine.

Njemačka ove godine očekuje priliv oko 800.000 izbjeglica i migranata, što je četvrorostruko više nego 2014. godine, navodi Rojters.

Direktor Federalne agencije za migracije i izbjeglice, Manfred Šmit, rekao je za Špigel da će vlasti do kraja godine donijeti odluku o najmanje 75.000 zahtjeva za azil, koje su podnijeli migranti sa Zapadnog Balkana i da će većina njih biti odbijena.

Kako se očekuje, koalicija kancelarke Angele Merkel, trebalo bi sjutra da usvoji niz mjera, uključujući i one koje podrazumijevaju ubrzavanje procedure za dodjelu azila.

Na agendi se nalazi i proširenje liste zemalja koje se smatraju sigurnima, što znači ukidanje prava za azil njihovim građanima, na koju će najvjerovatnije biti dodate Albanija, Kosovo i Crna Gora, navodi britanska agencija.

Među zemljama koje se već nalaze na listi sigurnih su Srbija, Makedonija i BiH.

3 komentara

  1. I have learned some new elements from your web site about pcs. Another thing I have always imagined is that laptop computers have become a product that each family must have for several reasons. They supply you with convenient ways in which to organize homes, pay bills, go shopping, study, hear music and even watch television shows. An innovative strategy to complete many of these tasks is a laptop computer. These personal computers are portable ones, small, effective and lightweight.

  2. I have a hard time describing my thoughts on content, but I really felt I should here. Your article is really great. I like the way you wrote this information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com