OVAJ DJEČAK SE SMIJE POSLIJE DUGO VREMENA: Prvi voz sa 167 izbjeglica stigao u Minhen! - Volim Podgoricu

OVAJ DJEČAK SE SMIJE POSLIJE DUGO VREMENA: Prvi voz sa 167 izbjeglica stigao u Minhen!

Prvi voz sa 167 izbjeglica, koje su krenule iz Austrije za Njemačku, stigao je danas u Minhen. Policija je saopštila da je voz sa izbjeglicama stigao u glavni grad Bavarske u 10.25 sati.

U pitanju su izbjeglice koje su autobusom iz Mađarske prebačene u Austriju. Portparol federalne policije Simon Hegevald izjavio je agenciji AP da se očekuje da će u Minhen stići još jedan voz iz Salcburga sa nekoliko stotina izbjeglica.

U međuvremenu, nekoliko stotina izbjeglica napustilo je budimpeštansku željezničku stanicu “Keleti” (Istočna) i planira da pješači do Beča, javio je Rojters, podsjećajući da se u petak oko 1.000 njih odlučilo na takav potez.

Mađarska vlada najavila je da će obezbijediti oko stotinu autobusa za prevoz izbjeglica iz Budimpešte, ali je naknadno portparol vlade Zoltan Kovač rekao da nisu planirani dodatni autobusi koji bi ih prevezli do austrijske granice.

Oni hodaju zaustavnom trakom na ivici autoputa M1 a deset policijskih vozila je stiglo kako bi ih pratili. U grupi su muškarci, žene i djeca, navodi MTI, pozivajući se na državnu TV M1. Saobraćaj se odvija normalno, a migranti kažu da žele da idu u Njemačku a da je njihova privremena destinacija Beč.

Prethodno je MTI javila da je blizu 200 migranata napustilo prihvatni centar u mjestu Vamošsabadi, nedaleko od Đera, kako bi pješke prešli 50 kilometara do Heđešhaloma na mađarsko-austrijskoj granici, kao i da je iz centra u Debrecenu nekoliko stotina migranata krenulo vozom ka Budimpešti.

Ranije je austrijski kancelar Verner Fajman saopštio da su se zbog trenutne vanredne situacije Austrija i Njemačka saglasile da migrantima dozvole da uđu u njihove zemlje, a državni sekretar za unutrašnje poslova Mađarske Karolj Kontrat da je približno 4.500 “nelegalnih migranata” iz Budimpešte i sa drugih mjesta protekle noći prevezeno do austrijske granice.
(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com