PRIJATELJI ŽIVOTINJA: Zataškava li Tužilaštvo slučaj upucanog psa? - Volim Podgoricu

PRIJATELJI ŽIVOTINJA: Zataškava li Tužilaštvo slučaj upucanog psa?

Nevladina orgaizacija “Prijatelji životinja” apeluje na tužilaštvo da riješi slučaj psa koji je brutalno i surovo ubijen na brdu Gorica, naočigled brojnih šetača, i da se taj slučaj ne zataška.

UŽAS NA GORICI: Čovjek upucao psa iz pištolja!

-Obaviješteni smo da je ovaj slučaj dodijeljen tužiteljici Romini Vlahović , međutim iz tužilaštva već nekoliko dana niko ne može da dobije nikakvu informaciju vezanu za ovaj slučaj. Obzirom da je slučaj koji u sebi sadrži niz teških krivičnih djela, a koji je privukao veliku pažnju javnosti, mislimo da bi trebalo da se konačno oglasi neko iz tužilaštva. Našem udruženju se svakodnevno javlja veliki broj građana koji se interesuju dokle se došlo sa ovim slučajem, a mi na žalost ne možemo da im damo nikakvu informaciju, obzirom da se iz tužilaštva niko ne oglašava, navodi za Volim Podgoricu Dragoje Vlahović iz ove NVO.

– Osoba koja je izvršila ovo teško krivično djelo je bivši policajac, čovjek koji vjerovatno ima veze u policiji i tužilaštvu, pa se plašimo da se zbog toga ovaj slučaj ne zataškava, kako bi na kraju javnost zaboravila za događaj, a izvršilac bio oslobođen odgovornosti, kaže Vlahović.

Iz ove NVO pitaju nadležne opštinske službe da li će poslije ovoga nemilog događaja konačno uvesti kontrolu u glavnom gradu, kako bi se kažnjavali nesavjesni vlasnici i kako se nebi svakodnevno kršio zakon o zaštiti životinja.

-Oni takođe snose dio odgovornosti za ovakve slučajeve, jer nisu reagovali, makar i preventivno, kako bi zakon bio sprovođen. Puno puta smo ih upozoravali da treba da se oformi tim komunalnih policajaca, koji bi kontrolisali vlasnike pasa dok su u šetnji po javnim površinama. Svjedoci smo svakodnevno da se psi šetaju bez povodca i korpe, da ih šetaju djeca mlađa od 16 godina, tako da ima puno razloga za intervenciju komunalnih službi, kaže Vlahović.

On dodaje da bi se “od plaćanja tih kazni i te kako mogao popuniti budžet opštine, tako da bi i Glavni grad i građani imali koristi od ovakve akcije”.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com