PETICA IZ HEROJSTVA: Jedanaestogodišnji Nikola izvukao sestru iz smrskanog automobila

Jedanaestogodišnji Nikola Vlajković iz sela Gračac kod Vrnjačke Banje postao je pravi heroj spasavajući jednogodišnju sestru iz automobila nakon saobraćajnog udesa u Grčkoj, nedaleko od ljetovališta Paralija, javlja RTS.

Nikola se nijednog sekunda nije dvoumio – iz smrskanog automobila izvukao je sestru, samo nekoliko sekundi prije nego što se automobil pretvorio u buktinju.

Foto: MONDO

“Nisam razmisljao o sebi, sestra je pozadi bila vezana na svom sjedištu, nije imao ko da je spase. Odvezao sam je i izvukao kroz prozor, a samo par sekundi nakon što sam je sklonio, auto je eksplodirao”, kaže Nikola Vlajković.

Njihove roditelje, iz auta pod koji se brzinom od 240 kilometara na sat podvukao vozač džipa, izvukli su prijatelji.

“Nismo znali šta je sa djecom, mislili smo da su izgorjeli, tražili smo ih po zgarištu dok se Nikola, nekih trista metara daleko od udesa, nije oglasio”, rekao je Nikolin otac Darko Vlajković.

Beba Lena je još uvijek pod stresom, Darku je lakše povrijeđena kičma, a majka Gorica koja je pretrpjela ozbiljne povrede ključne kosti, tek je saznala da joj je sin spasao ćerku od sigurne smrti.

Nikolina majka, kaže da je tek sada svjesna šta se dogodilo i šta je uradio njen heroj.

Direktor kraljevačke bolnice Zoran Mrvić rekao je da mlađeg heroja u svojoj ljekarskoj karijeri nije upoznao.

Gorica je juče iz Grčke prebačena u kraljevačku bolnicu. Nikola je uz nju kad god može jer počela je školska godina. U šesti razred kreće kao diplomirani heroj, navodi RTS.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close