Šegrt: Budžet trošimo neodgovornim radom - Volim Podgoricu

Šegrt: Budžet trošimo neodgovornim radom

Ministarstvo zdravlja nastojaće da kroz strukturne reforme, sprovodi aktivnosti na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite. Da boljom organizacijom rada, planiranjem i racionalnom potrošnjom i raspodjelom sredstava, stvara finansijske uštede u sistemu, koje bi se reinvestirale u razvoj tehnologije, ali i za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih, najavio je ministar zdravlja dr Budimir Šegrt.

On je naglasio da svi u zdravstvenom sistemu moraju biti svjesni da „svojim neodgovornim radom i ponašanjem sami troše svoju finansijsku kesu, kroz neopravdana bolovanja, enormnu potrošnju ljekova i upućivanje na liječenje van crnogorskog zdravstvenog sistema“.

„Budžet je jedan i od njega zavisi preraspodjela novca. Onoliko koliko budemo sposobni da sami kvalitetno završimo svoj posao više para će ostati za unapređenje materijalnog položaja zaposlenih. Drugih izvora, niti čarobnog štapića po tom osnovu nema“, kazao je u razgovoru za Pobjedu Šegrt.

U fokusu Ministarstva zdravlja, prema njegovim riječima, svakako je podizanje standarda i kvaliteta života zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

„Posao zaposlenih u zdravstvu najteži i najodgovorniji, ali i najhumaniji. Posebno težak posao, za vrlo skromnu finansijsku nadoknadu, ima srednji medicinski kadar. Ne sporim i smatram da su izuzetno niska primanja svih zdravstvenih radnika, pa i ljekara, i to onih najkvalitetnijih. Ali, svjesni smo da svi zajedno, na nivou ekonomskog potencijala države, dijelimo sudbinu trenutne ekonomske situacije sa svim ostalim državnim sistemima, kao što su školstvo, sudstvo, državna uprava, policija i drugi“, naglasio je Šegrt između ostalog.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com