Knežević “Princezu” prodao sebi ili Arapima? - Volim Podgoricu

Knežević “Princezu” prodao sebi ili Arapima?

Hiljade akcionara Zatvorenog investicionog fonda Atlas mont ostali su bez vrijedne imovine barskog hotela “Princess” koji je pod čudnim okolnostima prodat nepoznatoj of-šor firmi Adria Investment Group Limited, registrovanoj u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saznaju “Vijesti” iz nekoliko izvora.

Donedavno je barskim hotelom gazdovala firma Atlas Hotels Group, čiji je većinski vlasnik ZIF Atlas Mont, koji posluje u okviru Atlas grupacije Duška Kneževića.

Barska “Princeza” ubuduće će poslovati u okviru novog društva Hotel Princess, čiji je osnivač of-šor firma Adria Investment Group Limited.

Ako je ova vrijedna nekretnina prodata daleko od očiju javnosti i velikog broja akcionara ZIF Atlas Mont, nije tajna da predsjedavajući Atlas grupacije decenijama posluje sa nizom povezanih lica i of-šor firmi, registrovanih na različitim svjetskim destinacijama.

Atlas Hotels Group je, naime, na Skupštini akcionara tog preduzeća održanoj 30.06.2015. godine, donio odluku o unosu hotela Princess kroz nenovčani ulog u novo preduzeće Hotel Princess DOO koje je u tom trenutku bilo u stopostotnom vlasnistvu Atlas Hotels Group.

 

Međutim, na istoj Skupštini akcionara donijeta je odluka o prodaji kompletnog udjela u tom preduzecu firmi Adria Investment Group Limited iz Emirata.

Na pomenutoj Skupštini akcionara su bili prisutni vlasnici 96 odsto preduzeća Atlas Hotels Group, a prema tome i ovlašćeni predstavnici Atlas Mont fonda koji su podržali odluku o prodaji udjela u ovoj preduzeću odnosno o prodaji hotela.

Krajem maja ove godine vještak finansijske struke je utvrdio da barski hotel vrijedi 10.807.700 eura.

Javni izvršitelj je sredinom juna ove godine, po nalogu austrijske finansijske institucije Heta, oglasio prinudnu prodaju barskog hotela koji je bio založen kao kolateral za nevraćeni kredit bivšoj Hipo Alpe Adria banci iz Klagenfurta. Glavnica duga iznosila je oko 10,5 miliona, a ukupan dug sa kamatama 12 miliona eura.

Meinl Bank AG iz Beča, kako su “Vijesti” nedavno objavile, otkupila je potraživanje bivše austrijske Hipo Alpe Adria banke tj. njene nasljednice finansijske institucije Heta u iznosu od 12 miliona eura, prema Atlas Mont fondu i fondu Trend, kojim upravljaju američki investitori. Poslije toga je obustavljen postupak prinudne prodaje Princess po nalogu Hete,  ali i otvorena mogućnost za druge Kneževićeve kombinacije sa “Princezom” koja je prebačena u vlasništvo nepoznate of-šor firme iz Emirata.

 

Atlas neće o poslu, Jovović direktorica i “arapske firme”

Iz društva koje upravlja ZIF Atlas mont “Vijesti” nijesu mogle dobiti  odgovor po kojoj cijeni je hotel prodat arapskoj of šor firmi i koliku su štetu zbog toga pretpjeli akcionari Atlas monta?

Od predstavnika menadžmenta fonda nijesmo mogli dobiti ni odgovor na pitanje ko je osnivač i stvarni vlasnik of šor firme Adria investment iz Emirata i da li iza te firme možda opet stoji Duško Knežević, predsjedavajući Atlas grupe ili neko sa njim povezano lice?

Iz javno dostupnih registara nemoguće je utvrditi ko je stvarni vlasnik firme, ali sljedeće činjenice jasno upućuju da je to ako ne lično Knežević moguće sa njim neko povezano lice ili firma. Ista izvršna direktorka Aleksandra Jovović, pravnica u preduzeću Atlas invest, je ovlašćeno lice i u preduzeću Atlas Hotels Group, i u preduzeću “Hotel Princess” DOO koje je sad u vlasništvu “arapske firme”.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com