Podgorica: Za kidnapovanje djevojke dobio sedam mjeseci zatvora - Volim Podgoricu

Podgorica: Za kidnapovanje djevojke dobio sedam mjeseci zatvora

Podgoričanin Vladimir Janković (25) osuđen je na sedam mjeseci zatvora za nasilničko ponašanje i kidnapovanje svoje bivše djevojke Jelene Obradović.

To je prvostepena odluka sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Željke Jovović.

Ona mu je za protivpravno lišavanje slobode izrekla kaznu od dva mjeseca, a za nasilničko ponašanje pola godine, te ga osudila na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam mjeseci.

Jovović je navela da mu je jedina olakšavajuća okolnost to što je Obradović odustala od krivičnog gonjenja i što je rekla da smatra da se nešto slično neće ponoviti, te da je ovo minimalna kazna zatvora za krivična djela koja je počinio, obzirom da je već osuđivan za slična krivična djela.

” Nijeste priznali, niti se izvinili, pa sud nije ubijeđen da se nešto slično neće ponoviti”, rekla je sutkinja.

Ona je dodala da to što je Obradović na suđenju navela da je sama ušla u vozilo ne mijenja suštinu, jer je rekla i da je Janković kasnije prisilno naveo da uđe u njegovo vozilo iz taksija.

” Ona je dva puta zvala policiju, a ne bi iskakala iz vozila, da nije bila ugrožena”, zaključila je Jovović.

Sutkinja mu je produžila pritvor, u kojem se nalazi od juna ove godine.

Janković je u svojoj odbrani negirao da je svoju bivšu djevojku nasilno ubacio u vozilo i pretukao, navodeći da su se samo malo provozali i posvađali u kolima.

I Obradović je na suđenju djelimično promijenila iskaz koji je dala kod tužioca, navodeći, između ostalog, da je samovoljno ušla u vozilo, iako je Janković uhvatio za ruku i tražio od nje da uđe u auto.

Prema optužnom predlogu, on je, u junu ove godine, kolima presreo bivšu djevojku, uhvatio je za ruku, oduzeo joj mobilni telefon, kada je na njegov zahtjev ušla u vozilo… Nastavio je da vozi u pravcu podgoričkog naselja Zabjelo, Obradović je u nekom trenutku ispala iz vozila, dok je bilo u pokretu, utrčala u taksi i zaključala se, jer je taksista odbio da je vozi.

Dalje se navodi da je Janković prišao vozilu i kada je čuo da Obradović poziva policiju, izvukao je iz taksija i ponovo ugurao u svoje vozilo, gdje joj je zadao više udaraca pesnicama po glavi i vratu, usljed čega je izgubila svijest.

Njemu se u podgoričkom Osnovnom sudu sudi i za nasilničko ponašanje nad izvršnim direktorom NLB Banke Slovencem Robertom Kleindienstom.

On je i ranije osuđivan za nasilničko ponašanje, ali i za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

(vijesti.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com