POLICIJA SPASILA MIHAILA: Bjelopoljci ga napali i nazivali “sotonom” i “ustašom” - Volim Podgoricu

POLICIJA SPASILA MIHAILA: Bjelopoljci ga napali i nazivali “sotonom” i “ustašom”

Naime, ispred hotela Franca, u Bijelom Polju, gdje je danas, u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava, trebalo da bude održan okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o vjerskim slobodama, okupio se veliki broj pristalica Mitropolije crnogorskio primorske koji su protestovali zbog dolaska mitropolita Mihaila.

Policija u Bijelom Polju spriječila je danas građane da fizički nasrnu na mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihaila, javio je dopisnik CdM-a i Dnevnih novina iz Bijelog Polja.

MITROPOLIJA POZVALA NA POTPISIVANJE PETICIJE: Zaustavimo otimanje imena i imovine crkava i manastira

MITROPOLIJA: Ministarstvo krši proceduru za pripremu zakona o vjerskim zajednicama

Kako je javlja dopisnik CdM-a i Dnevnih novina masa je u jednom trenutku krenula prema mitropolitu Mihailu, ali je brzom intervencijom policije spriječen veći incident.

Okupljeni Bjelopoljci su uzvikivali: “Sotono napolje” i “Ustašo napolje”.

U toj situaciji, čini se da je najpribraniji bio ministar za ljudska i manjinska prva Suad Numanović, koji je odlučio da se današnja rasprava odloži.

Podsjećamo da su Nacrtom zakona o vjerskim slobodama nezadovoljni su Mitropoliji crnogorsko primorskoj, i prema njihovom mišljenju taj akt je pravno neupotrebljiv i u suprotnosti je sa tradicijom djelovanja vjerskih zajednica u Crnoj Gori. Zbog toga traži od predlagača, odnosno Ministarstva za ljudska i manjinska prava da ovaj dokument povuče iz procedure.

S druge strane Pravni tim Crnogorske pravoslavne crkve razmatrao je Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti i zaključio da je opšteg karaktera, te da je postavio najvažnije principe o odnosima države i crkve.

3 komentara

  1. Ја ћу да умрем од смеха. ,,Правни тим ЦПЦ”??? ЦПЦ??? Да ли живите толико добро, да вам је религија најбитније питање? Постајете гори од Саудијске Арабије, а да то и не примећујете. Живите у феудализму и то вам одговара. Еее моји Црногорци, када ћете прогледати?

  2. Kakav bre mitropolit kad je to raspop??? Alo informisite se malo, i zovite ga shodno imenu. I CPC, kakva je to crkva??? Obicna NVO. Nemate pravo da iznosite lazne informacije. Eto koliko narod crne gore podrzava tu bagru!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com