Izbjeglice probile policijski kordon, stigli do autoputa koji povezuje Srbiju i Mađarsku - Volim Podgoricu

Izbjeglice probile policijski kordon, stigli do autoputa koji povezuje Srbiju i Mađarsku

 

Više stotina izbjeglica probili su policijske kordone i uspjeli da dođu do autoputa M5 koji povezuje Mađarsku i Srbiju, odakle su nastavili put prvo ka Budimpešti zatim ka Njemačkoj, prenosi danas agencija AP.

Policija je pokušala da blokira puteve oko centra za prihvat izbjeglica kod sela Reske, ali je veliki broj njih uspio da pobjegne preko polja.

Policija je upotrijebila i suzavac, ali nije uspjela da spriječi izbjeglice da nastave put, uzvikujući “Njemačka, Njemačka”.

Slično se dogodilo i prošle sedmice, kada su migranti prošle nedjelje krenuli sa željezničke stanice u Budimpešti pješke ka Austriji. To je primoralo mađarske vlasti da odustanu od svojih mjera iz bezbjednosnih razloga i prevezu migrante autobusima do austrijske granice.

Istovremeno je mađarski ministar odbrane Čaba Hende juče podnio ostavku. Mađarski mediji su naveli da se ministru zamjeralo kašnjenje izgradnje ograde visoke četiri metra na oko 175 kilometara dugoj granici sa Srbijom, koja bi trebalo da zaustavi dalji priliv izbjeglica.

Sukobi migranata sa policijom izbili su danas i nedaleko od sela Idomeni na grčkoj sjevernoj granici sa Makedonijom. Situacija se smirila kada je makedonska policija počela da pušta veće grupe izbjeglica da pređu granicu.

1 komentar

  1. Can I simply say what a relief to search out somebody who actually knows what theyre talking about on the internet. You positively know the best way to bring a difficulty to light and make it important. Extra people need to learn this and perceive this side of the story. I cant believe youre not more fashionable since you undoubtedly have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com