Radnici: Brković nam duguje 30 plata - Volim Podgoricu

Radnici: Brković nam duguje 30 plata

Radnici kolašinskog preduzeću za drvopreradu Vektra Nord juče su ispred kapije fabrike zahtijevali od Vlade i resornih ministarstava da hitno intervenišu jer nijesu primili 30 plata, a doprinosi im nijesu uplaćivani od sredine 2010. godine.

Radnici su već mjesec na kolektivnom, a od prije nekoliko dana na prinudnom odmoru, pišu današnji štampani mediji.

Juče nijesu mogli da uđu u fabriku niti da razgovaraju sa izvršnom direktorkom Vesnom Milosevic.

U obavještenju koje je Milošević potpisala 4. septembra, a koje ih je dočekalo na ulazu u fabrički krug, piše da se zbog nedostatka sirovine produžava odsustvo radnika, a da će isplata zarada početi naredne sedmice.

“Ništa im ne vjerujemo jer smo se naslušali obećanja o isplati zarada. Već 30 nam duguju. Povod za naše okupljanje i apel Vladi i nadležnim ministrastvima je prinudni odmor, nakon što smo mjesec bili takođe poslati na odmor. Prvo su nam kazali da nam je odmor 15 dana, pa nakon toga produžili za još toliko. Danas je trebalo da počnemo da radimo, a evo gdje smo”, rekli su okupljeni radnici.

Oni tvrde da je u međuvremenu rasprodata građa koju su izrezali prije odlaska na odmor.

Tražili su da se sastanu sa Brkovićem, a Miloševićeva ih je obavijestila da on to ne želi.

Direktorka Vesna Milošević nije željela da komentariše okupljanje radnika i njihove navode.

Stečaj u Impregnaciji drveta uveden je 14. februara 2007. godine. Te godine Vektra je prihvatila da za cjelokupnu imovinu preduzeća plati dva miliona eura.

Radnici tvrde da Vektra nije uplatila sav iznos kupoprodajne cijene, već samo depozit za javno nadmetanje, te da u Privrednom sudu ne postoji dokaz o uplati cjelokupne prodajne cijene.

Pored Impregnacije, Vektra je u Kolašinu kupila i preduzeće Transport, od koga je ostao samo neuređeni plac.

U Vektri nord je početkom godine bila inspekcija, koja je utvrdila da poslodavac zaposlenima u firmi duguje 23 zarade, kao i da im nije uplaćen doprinos i obavezno socijalno osiguranje od jula 2010. godine.

Vektra nord je osnovana nakon što je Vektra kupila imovinu Impregnacije u stečaju.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com