Turska: Napad na minibus, poginulo 10 policajaca - Volim Podgoricu

Turska: Napad na minibus, poginulo 10 policajaca

Najmanje 10 pripadnika turske policije je poginulo u bombaškom napadu na minibus na istoku Turske, u provinciji Igdir, saopštili su danas zvanicnici.

Napad, za koji se pretpostavlja da su izveli pripadnici Radničke partije Kurdistana PKK, izveden je na minibus u kome su se nalazili policjaci koji rade na graničnom prelazu koji vodi sa istoka Turske ka Azerbejdžanu, izvijestla je privatna turska televizija NTV, prenijele su agencije.

Tokom noći više od 50 tuskih vojnih aviona napalo je uporišta boraca Radničke partije Kurdistana PKK na sjeveru Iraka i tom prilikom poginulo je najmanje 40 pripadnika PKK, javila je turska novinska agencija Anadolija.

U izvještaju se navodi da je više od 50 turskih borbenih aviona učestvovalo u napadu koji je trajao šest sati, a u kome je “poginulo između 35 i 40 terorista”, prenio je AFP.

U sukobima izmedju turskih snaga bezbjednosti i pripadnika PKK od jula mjeseca i prekida primirja, poginulo je više od 70 pripadnika turskih službi bezbjednosti i na stotine boraca PKK.

Turska vojska je u julu pokrenula snažnu vazdušnu kampanju na uporišta PKK na jugoistoku Turske i sjever Iraka, dok druga strana uzvraća svakodnevnim napadima na pripadnike policije i snaga bjezbednosti.

PKK, koja se smatra za terorističku organizaciju u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, vodi tridecenijsku pobunu protiv turske vlade, tokom koje je ubijeno 40.000 ljudi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com