Radnici “Radoja Dakića” u petak najavili protest ispred Osnovnog suda - Volim Podgoricu

Radnici “Radoja Dakića” u petak najavili protest ispred Osnovnog suda

Bivši radnici podgoričkog “Radoja Dakića” protestovaće u petak ispred zgrade Osnovnog suda u Podgorici, zahtijevajući od nadležnih objašnjenje u vezi sa odlukom o raspodjeli sredstava od prodaje imovine fabike.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević, kazao je da će, na skupu koji će početi u deset sati, tražiti objašnjenje kakvim načelima i prioritetima se rukovodio predlagač odluke da se od prodate imovine djelimično namire advokati, u iznosu od oko 600.000 eura, i jedna trećina izvršnih povjerilaca.

“Pozivamo sve povjerioce i pravne nasljednike naših preminulih kolega da dođu na skup i direktno se upoznaju sa ponuđenim rješenjem”, rekao je Vukčević, agenciji Mina-business.

On je dodao da sjutra ističe rok koji je odredila, kako je naveo, neidentifikovana osoba iz Osnovong suda, da se dva miliona eura isplati bivšim radnicima “Radoja Dakića”.

“Iako se zna ko je iz suda zadužen za davanje izjava, neko je sam sebi dao težinu koja mu ne pripada, komentarišući veoma složen postupak i izbiflao se podacima prije sudske odluke”, naveo je Vukčević.

On je kazao da je pitanje koji motivi stoje iza takve izjave, kao i da bivši radnici smatraju da se radi o neprofesionalnom ponašanju suda.

“Vjerovatno je neko ko je prekoračivao slobodno sudijsko uvjerenje prilikom donošenja odluka, pokušao da pošalje poruku da je nedodirljiv”, rekao je Vukčević.

On je poručio da će bivši radnici pokušati da se jedinstvom suprotstave bilo kakvim diskriminacijama.

“Zahtijevaćemo pravednu raspodjelu za sve povjerioce, jer se radi o istom pravnom činjeničnom stanju”, zaključio je Vukčević.

Radnici “Radoja Dakića” čitavu deceniju prema pravosnažnim presudama potražuju po 77 neisplaćenih mjesečnih zarada. Ukupno potraživanje sa kamatama dostiglo je 50 miliona eura.

U Osnovnom sudu je krajem marta prodato šest djelova imovine bivše fabrike za 2,2 miliona EUR, kojim će samo djelimično biti obeštećeni bivši radnici koji potražuju ukupno 50 miliona eura.

Prodaja je održana uz bunt bivših radnika, a imovinu na 12. javnoj prodaji kupile su firme Okov, Voli i Čelebić. Sve nekretnine i imovina prodati su po 50 odsto nižoj cijeni u odnosu na procijenjenu vrijednost.

Ukupna imovina nedavno je procijenjena na 51 milion eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com