TUZI: Policija lagala da je pjevač bio pijan! - Volim Podgoricu

TUZI: Policija lagala da je pjevač bio pijan!

Uprava policije platiće 1.000 eura estradnom umjetniku Lindonu Đ. Camaju iz Tuzi jer su povrijedili njegovu čast kada su 2011. godine izdali saopštenje za javnost sa neistinitim podacima.

U pravosnažnoj presudi Višeg suda piše da je prvostepeni sud pravilno zaključio da je Uprava policije plasirala neistinite informacije – da je Camaj bio pijan…

Camaj je uhapšen na Graničnom prelazu Božaj 29. juna, nakon čega je novinaru “Vijesti” ispričao da ga je policajac tada bez razloga i obrazloženja vikao na njega i vrijeđao ga.

Dan poslije oglasila se saopštenjem i policija, u kome se, između ostalog, kaže da je muzička zvijezda iz Malesije bila u alkoholisanom stanju, dok je omalovažavala policajca na dužnosti…

“Takva informacija nema utemeljenje u dokazima, budući da policijski službenici nijesu izvršili alkotestiranje. Pravilno je zaključio Osnovni sud da je Uprava policije, iznijetim informacijama koje nijesu istinite, povrijedila čast i ugled  Camaja”, navodi se u presudi Višeg suda.

Pjevač je pred sudom kazao da “ponašanje” policije u tom slučaju govori da su htjeli da mu naruše ugled i autoritet koji je godinama sticao…

“Sa namjerom da me izvrgnu ruglu i da me ismijavaju”.

Konstatovao je da sve izgovorene riječi tuženih predstavljaju grube i neistinite klevete i uvredu, zbog čega je trpio duševne bolove…

Pojasnio je da je bio uznemiren, jer je za njega bila velika uvreda što je nazvan ubicom, pijancem i kriminalcem.

U odgovoru na tužbu, iz Uprave policije saopštili su da ta institucija u vrijeme podnošenja tužbe nije imala svojstvo pravnog lica, već da je država bila zadužena za informacije koje su iznošene u javnost…

Prvostepenu presudu u podgoričkom osnovnom sudu donijela je sutkinja Milica Vlahović, kojom je policiji naloženo da pjevaču isplati 3.000 eura.

Ona je tada odbila tužbeni zahtjev kojim je Camaj tražio da mu policija isplati još 7.000 eura, a nije uvažen ni zahtjev da mu tuženi policajac Nebojša Kuzmanović isplati 5.000 eura sa kamatom od dana donošenja parnične presude do konačne isplate.

Viši sud je preinačio presudu Osnovnog suda i djelimično usvojio tužbeni zahtjev, obavezujući Upravu policije da Camaju isplati 1.000 eura za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda.

Pjevaćeš tamo đe te mi povedemo

Prije više od četiri godine, Lindon Camaj je “Vijestima” ispričao da je otkazao dva koncerta u Skadru, jer je neosnovano uhapšen na granici.

“Kao estradni umjetnik te noći sam imao zakazan koncert u Skadru, a prilikom dolaska na prelaz, službenik policije Nebojša Kuzmanović je počeo da mi se obraća povišenim tonom, kao da sam neki kriminalac. Glasno i mašući rukama rekao mi je: “Čekamo te evo tri dana, kakav je to način da ostaviš šleper na prelazu i da nestaneš. Ma sad ću u zatvor da te vodim”. Shvatio sam tada da je riječ o nesporazumu i da me policajac zamijenio sa tim vozačem šlepera, pa sam na lijep način pokušao da objasnim da nijesam taj kog traže već da ja idem u Albaniju da održim koncerte. Tada mi je isti policajac rekao: “Ti noćas niđe nećeš ići, kako te nije sramota. Pjevaćeš tamo đe te mi povedemo””, ispričao je Camaj.

Uprava policije je naknadno oglasila i saopštila da je Camaj pijan negodovao zbog čekanja na prelazu, kao i da je omalovažavao i vrijeđao policajce.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com