VARUFAKIS, SIN BOGA ZEVSA, ULAZI U SRPSKU POLITIKU! Evo koga će savjetovati i šta će raditi - Volim Podgoricu

VARUFAKIS, SIN BOGA ZEVSA, ULAZI U SRPSKU POLITIKU! Evo koga će savjetovati i šta će raditi

Bivši grčki ministar finansija Grčke u vladi Aleksisa Ciprasa blizu je angažmana u srpskoj politici, a evo koga bi on mogao da savjetuje i s kim da sarađuje

Vjerovali ili ne,  Janis Varufakis bivši ministar finansija Grčke u vladi Aleksisa Ciprasa blizu je angažmana u srpskoj politici, a on bi mogao da postane jedan od “saradnika” pokreta Dosta je bilo”.

“Danas” je prenio informaciju da bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis razmatra mogućnost saradnje sa pokretom Dosta je bilo, koji predvodi nekadašnji ministar privrede Srbije Saša Radulović, pozivajući se na izvore u Atini bliskim Varufakisu.

Kako navode Varufakisu, koji želi da oformi “paenvropski pokret”, bliske su pojedine ideje Radulovićevog pokreta.

Foto: AP/Tanjug

Ipak, nigdje se ne navodi da li je između Varufakisa i srpskog pokreta došlo do ozbiljnijeg kontakta ili je još na snazi tzv opipavanje pulsa.

Foto: Tanjug/AP

Podsjetimo, harizmatični grčki političar najavio je nedavno da neće učestvovati na “tužnim izborima” koji se ove jeseni održavaju u Grčkoj i da umjesto toga želi da osnuje panevropski pokret koji bi djelovao i na nacionalnom nivou, a vremenom bi postao politička partija. Kako ističe Varufakis, njegov pokret “povratiće demokratiju širom Evrope”.

Vrufakis, koji ima dvojno australijsko-grčko državljanstvo, više od decenije je predavao ekonomiju na Univerzitetu u Sidneju. Nakon što je napustio vladu Aleksisa Ciprasa redovno je tokom ovog ljeta napadao dogovor Atine sa međunarodnim kreditorima kojim je u zamjenu za paket od 86 milijardi evra predviđen još rigorozniji paket mjera štednje.

(Izvor: Danas)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com