Goranović počinje izvoz u Panamu! - Volim Podgoricu

Goranović počinje izvoz u Panamu!

Mesna industrija MI “Goranović” iz Nikšića do kraja septembra će krenuti da izvozi svoje proizvode u Panamu.

Vlasnik MI “Goranović” Đorđije Goranović kazao je da je kompanija dogovorila sa poslovnim partnerom iz Paname izvoz trajnih proizvoda – fermentisane kobasice i suvog komadnog mesa, prenosi Pobjeda.

“Za početak će ići manje količine, jedan kontejner, pa ćemo vidjeti kako će se stvari dalje kretati. Naši proizvodi na panamskom tržištu naći će se uglavnom u ekskluzivnim hotelima i restoranima”, rekao je Goranović.

MI “Goranović” sada izvozi u Bosnu i Hercegovinu BiH, Makedoniju, Kosovo i Srbiju.

“U narednom periodu planiramo da izvoz zajedno sa tržištem Paname bude preko pet miliona eura godišnje. Samo u ovoj godini ćemo ostvartiti preko četiri miliona eura izvoza”, kazao je Goranović.

Goranović je, odgovarajući na pitanje kako je došlo do izvoza u Panamu, rekao da su u biznisu veoma važne konekcije i ljudi.

“Naš čovjek, Nikšićanin živi u Panami dugi niz godina, tamo je razvio svoj biznis. Mi smo prije četiri godine imali interesovanje jedne njemačke kompanije da izvozi proizvode u Panamu i onda su oni organizovali njihovu agenciju za bezbjednost hrane UPSA, koji su došli u Nikšić i obišli naše proizvođačke kapacitete”, precizirao je Goranović.

Kompanija je, kako je dodao, dobila izvozni broj za Panamu.

Prema njegovim riječima, nakon toga je zemljak i prijatelj Burić iz Paname našao jedino MI “Goranović” na listi odobrenih uvoznika proizvoda za tržište Paname kada je ušao u registar kompanija iz Evrope.

“Tako je krenulo i sada smo u završnoj fazi priprema da izvoz krene”, naveo je Goranović.

On smatra da se i troškovima prevoza mogu uklopiti, jer brodski prevoz nije barijera za izvoz.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com