KOLAŠIN: Uhapšeni M.V. (31) i M.V.(46) sa 55 stabljika marihuane - Volim Podgoricu

KOLAŠIN: Uhapšeni M.V. (31) i M.V.(46) sa 55 stabljika marihuane

Službenici Uprave policije centra bezbjednosti Kolašin su sa službenicima Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Podgorica, pronašli i zaplijenili 55 stabljika marihuane i uhapsili M.V. (31) i M.V. (46) iz Kolašina.

Naime, policijski službenici su, u koordinaciji i po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju a postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, juče u mjestu Drijenak pretresli stan i pomoćne prostorije koje koriste osumnjičeni.

“Pretresom stana i pomoćnih prostorija kod M.V. i M.V. su u plasteniku pronađene i zaplijenjene 23 stabljike marihuane prosječne visine od 2,60 m, dok su u bašti pronađene 32 stabljike marihuane prosječne visine 1,50 m. Sumnja se da su ova lica stabljike marihuane uzgajala radi stavljanja u promet”, navodi se u saopštenju UP.

Osumnjičena lica su, uz krivičnu prijavu, na dalju nadležnost privedena ZVDT u Bijelom Polju, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zaplijenjene stabljike marihuane će biti upućene Forenzičkom centru radi vještačenja.

Ovom zaplijenom broj zaplijenjenih stabljika marihuane u posljednjih skoro mjesec dana iznosi oko 1.000, tačnije 983 stabljike ove opojne droge.

Naime, podsjećamo da su službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica i službenici CB Podgorica, u saradnji i po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca a postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, 8. septembra 2015. godine, u naselju Konik u Podgorici, pretresli kuće i pomoćne prostorije koje koristi B.M. (32) iz Podgorice, i tom prilikom pronašli i zaplijenili osam stabljika marihuane, nakon čega su ovo lice uhapsili.

Službenici ove Grupe i službenici Interventne jedinice su takođe, u koordinaciji i po nalogu  zamjenika Višeg državnog tužioca a postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, 19. avgusta 2015. godine, u mjestu Kopilje u Podgorici, uhapsili V.V. (46) iz Podgorice kod kojeg su pretresom kuće, pomoćnih prostorija i imanja pronašli i zaplijenili 920 stabljika opojne droge marihuana.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com