Nebojša Stefanović: Nagradiću policajca koji grli sirijskog dječaka - Volim Podgoricu

Nebojša Stefanović: Nagradiću policajca koji grli sirijskog dječaka

Ministar poliicja Nebojša Stefanović razgovarao je sa policajcem iz Preševa Redžepom Arifijem čija je fotografija sa sirijskim dječakom obišla svijet.

Stefanović je najavio da će ga zbog pokazane humanosti nagraditi.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je Arifi u trenutku kada su se ljudska humanost i pažnja u okruženju izgubili, pokazao ljudskost i humanost i lijepo i pristojno lice srpske policije.

“Pokazao je da srpski policajci imaju normalan i pristojan odnos prema svim ljudima koji dođu u našu zemlju i sve nas je dirnula njegova ljudskost”, rekao je Stefanović.

Srbija, kako je rekao, nastavlja da bude pristojna i demokratska, civilizovana zemlja i dobar domaćin i veoma je posvećena tome da imigranti budu bezbjedni i da ne osjećaju dodatni teret.

Stefanović je rekao i da je danas o izbegličkoj krizi razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske i da je jedna od tema razgovora bila šta je to što Evropa može da učini, a da je u razgovoru jasno istakao da je Srbiji potrebna prije svega finansijska pomoć.

“Srbija ne može sama. Treba nam konkretna finansijska pomoć”, rekao je Stefanović dodajući da je ponosan što građani Srbije pripadaju onom dijelu Evrope koji pokazuje humanost i gostoprimstvo prema izbjeglicama.

Arifi je novinarima rekao da je toga dana kada su ga slikali bio u redovnoj patroli u selu Miratovac, prvom odredištu imigranata po izlasku iz Makedonije, da je tog dana bila velika gužva i da je dječakova majka bila umorna, zbog čega je on malo uzeo dječaka po imenu Amir iz Sirije i poigrao se sa njim.

Rekao je i da dnevno u taj dio Srbije dođe od 2.000 do 3.000 izbjeglica i da se policajci uvijek ponašaju na način kako je i on postupio.

Stefanović je poručio da ga nije zanimalo da li je policajac koji je uzeo dijete i poigrao se sa njim Albanac, Srbin ili Mađar, jer je on prije svega srpski policajac i svojom humanošću je zavrijedio nagradu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com