PG BIRO: Nismo krivi što autobusi ostavljaju putnike kod semafora - Volim Podgoricu

PG BIRO: Nismo krivi što autobusi ostavljaju putnike kod semafora

Razlog zbog kojeg su putnici iz Danilovragda ostavljani kod cetinjskih semafora, a ne kod Atlas Capital centra u Podgorici, ne leži u Odluci Glavnog grada, već isključivo u nepoštovanju saobraćajnih ruta od strane danilovgadskih prevoznika, saopšteno je iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj

Kako su kazali, sa punom pažnjom se bave aktuelnom situacijom prevoza putnika iz Nikšića i Danilovgrada do Podgorice, kao i aktuelnim režimom saobraćaja u Podgorici, a i raduje ih činjenica da su građani iz tih, ali i drugih opština, uvidjeli da razlog problema koji su nastali poslednjih dana ne leži u Odluci Glavnog grada, već u samovolji pojedinih prevoznika da posredstvom putnika izvrše pritisak na Glavni grad.

“Sve u cilju da bi im se omogućilo da nastave da rade ono što su u prethodnom periodu radili, odnosno da vrše linijski gradski prevoz, mimo Odluke, mimo pravila i suprotno zakonu. Raduje nas činjenica da je sve veći broj putnika iz Danilovraga i Nikšića zadovoljan privremenim rješenjem kojim smo putnicima iz tih gradova omogućili korišćenje dva nova stajališta u Podgorici, i to autobuskog stajališta kod tržnog centra Delta City i drugog kod Atlas Capitalcentra. Navedena stajališta su, za razliku od prethodnog stajlišta koje su koristili putnici u blizini Duvanskog kombinata, uređenija, pristupačnija i bliža destinacijama koje putnici iz tih gradova najćešće posjećuju”, navode iz Sekretarijata.

Prema njihovim tvrdnjama. odluka koja je na snazi bila je motivisana činjenicom da se, što je moguće više, saobraćaj izmjesti iz centra grada, posebno tranzitni, zbog zagušenja, buke i emisije štetnih gasova.

“Tako da se na ovaj način privremeno rješenje shodno ranijim dogovorima vraća u redovno stanje saobraćaja u skladu sa Odlukom o regulisanju saobraćaja na teritoriji Glavnog grada koju je usvojila Skupština Glavnog grada. Prema tome, novim rješenjima  učinjen je korak naprijed jer je građanima iz ovih opština shodno njihovom zahtjevu, koji su podnijeli u junu ove godine, omogućeno da pored stajališta kod tržnog centra Delta City koriste još jedno stajalište kod Atlas Capital centra, kako bi bili bliže centru Podgorice i Kliničkom centru Crne Gore”, pojasnili su iz Sekretarijata.

Kako su najavili, nadležni organi Glavnog grada će striktno i dosljedno pratiti sprovođenje Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji Glavnog grada kako bi prevoznici poštovali zakonsku obavezu i prevozili putnike do utvrđenih stajališta.

“Istovremeno pozivamo i državne organe da u skladu sa svojim nadležnostima intenziviraju kontrolu prevoznika. Takođe, primjenom ove Odluke povećava se bezbjednost i sigurnost svih učesnika u saobraćaju, posebno putnika, jer se novim rješenjem koriste stajališta koja su standardizovana, opremljena i bezbjedna, za razliku od prethodno korišćenih neoznačenih i improvizovanih stajališta”, zaključili su u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com